Θεωρείται περισσότερο από βέβαιο πως μετά τη ψήφιση της συμφωνίας θα έρθει ανασχηματισμός στα μέλη της Κυβέρνησης. Στη ψήφιση θα καταγραφούν οι διαρροές και κυρίως σε ό,τι αφορά σε επίπεδο υπουργών, δήλαδή των μελών της Αριστερής Πλατφόρμας, που έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν.
Πρόκειται για τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη, τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας Κώστα Ήσυχο και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκεται η αντικατάσταση, μετά από πρόταση μομφής, της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, εφόσον επιμείνει στην καταψήφιση.
Χθες, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «θέμα συνείδησης» κάθε στελέχους και της Προέδρου της Βουλής, ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος είναι εναντίον διαγραφών και υπέρ του διαλόγου, παραπέμποντας στις αποφάσεις των οργάνων.
Ωστόσο, οι πληροφορίες για πρόταση μομφής εις βάρος της Προέδρου της Βουλής επιμένουν και συνδυάζονται με την ονοματολογία για τον ανασχηματισμό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, για τη θέση του Προέδρου της Βουλής συζητείται το όνομα του Νίκου Βούτση.
Σε αυτήν την περίπτωση, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης θα μετακινηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ακούγεται ότι θα αναλάβει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Προς το παρόν, δεν έχουν ακουστεί άλλα ονόματα για τα υπόλοιπα κενά που δημιουργούνται, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά, αν και ο πρωθυπουργός τάχθηκε κατά μιας κυβέρνησης «ειδικού σκοπού».