Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Έρχεται η επίσημη πρόταση ΕΤΕ προς Eurobank

Μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να γίνει η επίσημη πρόταση της Εθνικής προς τους μετόχους της Eurobank για το σκοπό της απόκτησης του 100% της δεύτερης μεγαλύτερης συστημικής τράπεζας της χώρας.

Παρά τις φήμες που έκαναν τον γύρο της τραπεζικής αγοράς ότι το deal Εθνικής – Eurobank θα είναι ακόμη ένα deal που δε υλοποιηθεί, πηγές του Rizopoulos Post αναφέρουν ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες. Μάλιστα πηγές της ΕΤΕ τονίζουν ότι στόχος είναι η έγκρισή του νέου τραπεζικού σχήματος να έχει ληφθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Οι φήμες για «σπάσιμο» της συμφωνίας βγήκαν από την πλευρά της τρόικας που θεωρούσε βέβαιη την κρατικοποίησή του καθώς θεωρείτο αδύνατη η άντληση του απαιτούμενου 10% των κεφαλαιακών αναγκών από ιδιώτες επενδυτές. Όμως η βούληση τόσο του επικεφαλής της Εθνικής Α. Τουρκολιά όσο και του πολιτικού συστήματος, επισπεύδουν την υλοποίηση της αρχικής συμφωνίας.

Η έγκριση των μετόχων της ΕΤΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο της, για να προχωρήσει στην απόκτηση του 100% των μετοχών της Eurobank, δόθηκε στις 23 Νοεμβρίου, ενώ και θεωρείται και είναι βέβαιη η σύμφωνη γνώμη των μετόχων της οικογένειας Λάτση στους οποίους αντιστοιχεί το περίπου 44% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Η διοίκηση της ΕΤΕ εμμένει στην απόφασή της να μην συμπεριλάβει στην διοικητική της ομάδα τα ανώτατα στελέχη του μάνατζμεντ της Eurobank, εκτός από τον Πρόεδρο της Eurobank k. Τίμο Χριστοδούλου και έμπιστο πλέον πρόσωπο του κ. Σπ. Λάτση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων