Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Έρχεται το τέλος του Roaming

Γράφει η Γιώτα Μπουγά

Όταν ταξιδεύετε σε μια ξένη χώρα με το κινητό σας τηλέφωνο, έχετε χρεώσεις roaming ή ελληνιστί περιαγωγής. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της χώρας σας και η εταιρεία της χώρας που επισκέπτεστε συνεργάζονται για να σας κρατήσουν συνδεδεμένο, ώστε να μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις, να στέλνετε μηνύματα κειμένου, να σερφάρετε στο Internet και να κατεβάζετε δεδομένα.

Αυτές, λοιπόν, οι χρεώσεις περιαγωγής θα πάψουν να υφίστανται στην ΕΕ την 15η Ιουνίου του 2017. Λίγη υπομονή ακόμη, αν και ήδη από τον Απρίλιο του 2016 η περιαγωγής γίνεται ακόμη φθηνότερη. Οι φορείς θα χρεώνουν ένα ελάχιστο επιπλέον ποσό στις εγχώριες τιμές, € 0,05 ανά λεπτό για τις κλήσεις, € 0,02 για κάθε μήνυμα κειμένου και € 0,05 για κάθε MB δεδομένων, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Η ΕΕ έχει ήδη από το 2007 επιτύχει μειώσεις των τιμών λιανικής για όλες τις κλήσεις, μηνύματα κειμένου και δεδομένα πάνω από 80 %, η περιαγωγή δεδομένων είναι τώρα μέχρι και 91% φθηνότερη σε σύγκριση με το 2007 και ο όγκος της αγοράς περιαγωγής δεδομένων έχει αυξηθεί κατά 630 %. Όχι, τυχαία! Τον Οκτώβριο του 2015 η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε το τέλος των χρεώσεων περιαγωγής από τον Ιούνιο του 2017 και μετά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων