Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Έρχεται Τράπεζα των Μικρομεσαίων;

Aναπτυξιακή Τράπεζα Μικρών Επιχειρήσεων που να εστιάζει στον εμπορικό κλάδο και να προσφέρει εξειδικευμένα προϊόντα «παλεύουν» να δημιουργήσουν μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Μάλιστα το όλο σχέδιο συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.

Όπως λέγεται ο κ. Ράιχενμπαχ είπε ότι θα εξετάσει και ο ίδιος τις δυνατότητες βιωσιμότητας ενός τέτοιου project και δεν θεωρεί ότι είναι αδύνατο να μπορέσει σε έξι μήνες να λειτουργήσει μια τέτοια τράπεζα.

Η ΕΣΕΕ η οποία «τρέχει» την πρόταση έχει στόχο τη συνεργασία με την Ενωση Συνεταιριστικών Τραπεζών ή μια ομάδα υγειών συνεταιριστικών τραπεζών για την δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρών Επιχειρήσεων. Έτσι θα συνδυάζεται η τεχνογνωσία των τραπεζών και το πανελλήνιο δίκτυο των τριτοβάθμιων επαγγελματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων θα αποτελούν και βάση δυνητικών πελατών/επενδυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ διαθέτουν πάνω από 700.000 μέλη που είναι πρόθυμα να καταβάλλουν το ποσό αγοράς μερίδων για να μπορούν να αξιοποιήσουν σύγχρονα εργαλεία πάντα βέβαια με κριτήρια και αυστηρή εποπτεία. Στόχος είναι το εγχείρημα αυτό να είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και βιώσιμο.

Είναι μια ενδιαφέρουσα αν μη τι άλλο πρόταση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων