Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Έρχονται τα ξένα funds για τη διαχείρηση των κόκκινων δανείων

Η Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε την παροχή αδειών σε ξένες εταιρίες – funds διαχείρησης κόκκινων δανείων, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.

Με Πράξη του Διοικητή τουλάχιστον τρεις ξένες εταιρείες θα αποκτήσουν σύντομα άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα και όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές αρμόδια για την παροχή των αδειών είναι η Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο του εποπτικού ρόλου της. Το μόνο που απομένει και αναμένεται να τακτοποιηθεί με την ψήφιση των προαπαιτούμενων εντός του Δεκεμβρίου – για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ – είναι η θέσπιση του πλαισίου λειτουργίας των εν λόγω ξένων εταιρειών.

Oι ξένες εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων θα πρέπει να ικανοποιούν δύο προυποθέσεις. Να έχουν ήδη προυπηρεσία σε άλλες χώρες στον ίδιο τομέα, κυρίως χώρες της Ευρώπης αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεύτερον και να αποκτήσουν στην Ελλάδα το minimum operation, δηλαδή να διαθέτουν έδρα και νομική εκπροσώπηση.

Κι ενώ η αγορά βρίσκεται εν αναμονή της ψήφισης των προαπαιτούμενων, τα οποία επί της ουσίας θα ανοίγουν την αγορά της ενεργής διαχείρισης των επισφαλών δανείων, οι εκπρόσωποι των ξένων εταιρειών έχουν πραγματοποιήσει ήδη σειρά επαφών τόσο με τις διοικήσεις των τραπεζών, όσο και με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

HTML tutorial

με πληροφορίες από euro2day και Κέρδος

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων