Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Εταιρεία δίνει $7.500 σε υπαλλήλους για να πάνε υποχρεωτικά διακοπές!

Και όμως υπάρχει το ιδανικό αφεντικό που στέλνει τους υπαλλήλους υποχρεωτικά διακοπές και τους δίνει και λεφτά!

Μια διαπιστωμένα εργασιομανής, η Jeanette Russell ξέρει ότι οι πραγματικές διακοπές απαιτούν την πλήρη αποσύνδεση, χωρίς καμία επαφή με e-mail και ένα laptop χωρίς μπαταρία. Κι αυτή είναι και η πολιτική της εταιρείας της.

«Όταν λέμε ότι προσφέρουμε ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής, αυτή είναι η απόδειξη ότι το εννοούμε», δήλωσε η Russell, διευθύντρια οικονομικών στην εταιρεία λογισμικού FullContact, που εδρεύει στο Ντένβερ, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Οι διακοπές είναι ένα σοβαρό κομμάτι της επιχείρησης τα τελευταία 4 χρόνια που αυτή υφίσταται. Σε κάθε εργαζόμενο χορηγείται ένα επίδομα 7.500 δολαρίων ετησίως για να το χρησιμοποιήσει στις διακοπές του με αυστηρή εντολή να μείνει μακριά από οτιδήποτε αφορά στη δουλειά όσο διάστημα λείπει! Η πρόσθετη αμοιβή κατάσχεται αν δεν τηρηθεί αυτός ο κανόνας. Οι συνάδελφοι θα έχουν ενημερωθεί από πριν για τις εκκρεμότητες του απόντος εργαζομένου, τις οποίες και θα αναλάβουν.

Η πολιτική αυτή της start-up προσελκύει και διατηρεί το προσωπικό σε μία αγορά εργασίας που όλο και περισσότερο κλίνει προς όφελος του εργαζομένου. Είναι επίσης μια νίκη για τις επιχειρήσεις, επειδή μπορεί να κοστίσει λίγο λιγότερο από αυτό που κοστίζουν οι αυξήσεις και αυτή η ευελιξία βοηθά στην προσέλκυση περιζήτητων υπαλλήλων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων