Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Εθνικό Θέατρο: Οι διαδικτυακές παραστάσεις που ετοίμασε για τις γιορτές

Ένα πανόραμα των παραστάσεων του φετινού χειμώνα προσφέρει το Εθνικό Θέατρο στο κοινό για τις φετινές, διαφορετικές γιορτές. Πρόκειται για το εορταστικό διαδικτυακό του πρόγραμμα το οποίο θα διαρκέσει από τις 26 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου και περιλαμβάνει αξιόλογες θεατρικές προτάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Στις δύσκολες συνθήκες αυτών των ημερών το Εθνικό Θέατρο επιθυμεί να κρατήσει ζωντανή την επαφή του κόσμου με τη θεατρική ψυχαγωγία, μεταφέροντας μέσω αυτής μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας. Υπό τις παρούσες συνθήκες, λοιπόν. οι διαδικτυακές προβολές παραστάσεων αποτελούν μια πρόσφορη και αναγκαία λύση.

«Το θέατρο, ως σύμφυτη λειτουργία στον άνθρωπο, δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα άλλο μέσον. Η ζωντανή αλληλεπίδραση μεταξύ σκηνής και κοινού θα είναι πάντα μία και μοναδική. Στην παρούσα φάση ψάχνουμε κάτι για να υποκαταστήσουμε τη θεατρική πράξη, όχι να την αντικαταστήσουμε» υπογραμμίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις τελευταίες παραστάσεις τριών έργων που ολοκληρώνουν την θεατρική περίοδο του 2020: «Φεγγάρι από χαρτί» των Μιχάλη Ρέππα-Θανάση Παπαθανασίου, «Η Κυρία του Μαξίμ
» του Ζωρζ Φεντώ και «Σ΄ εσάς που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη. Επίσης, θα επαναμεταδοθεί η παράσταση για όλη την οικογένεια του έργου «Πιστεύω στους μονόκερους» του Μάικλ Μορπούργκο.

Πρόγραμμα των εορταστικών Live Streaming

26 Δεκεμβρίου, στις 19:30, Η Κυρία του Μαξίμ του Ζωρζ Φεντώ

27 Δεκεμβρίου, στις 17:00, Πιστεύω στους μονόκερους του Μάικλ Μορπούργκο

2 Ιανουαρίου, στις 19:30, Φεγγάρι από χαρτί των Μιχάλη Ρέππα-Θανάση Παπαθανασίου

3 Ιανουαρίου, στις 20:30, Σ΄εσάς που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων