Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Ετοιμαζόμαστε για vintage ταξίδια με μία σπάνια Porsche του 1964

Οι λάτρεις των vintage αυτοκινήτων έχουν κάθε λόγο ώστε να νιώθουν χαρούμενοι μετά την είδηση πως μία σπάνια Porsche 904 Carrera GTS του 1964, βγαίνει στο «σφυρί» από τον οίκο δημοπρασίας Gooding & Company.

Πρόκειται για ένα όχημα που ήρθε στην ζωή την ίδια εποχή που γεννήθηκε η θρυλική 911 Porsche.

Το 904 Carrera GTS σχεδιάστηκε από τον Ferdinand Alexander «Butzi» Porsche, εγγονό του σπουδαίο ιδρυτή της Porsche. Μάλιστα αποτέλεσε πρόδρομο και για τους επόμενους σχεδιαστές και μοντέλα της εταιρείας. Σχεδιάστηκε ώστε να είναι ένα όχημα διπλής χρήσης, τόσο για την πίστα όσο και για τον δρόμο, και αναμφισβήτητα το τελευταίο αυτοκίνητο του brand που το έπραξε. Εξαιτίας αυτού, έγινε η πρώτη Porsche που χρησιμοποίησε ποτέ υαλοβάμβακα για την κατασκευή του αμαξώματος, αποτέλεσμα της συνεργασίας με διάφορους κατασκευαστές αεροσκαφών.

Ο εκπληκτικός σχεδιασμός βοήθησε στην αεροδυναμική κάνοντας το συγκεκριμένο μοντέλο, να πιάνει τελική ταχύτητα που κανένα άλλο όχημα της Porsche, δεν κατάφερνε. Κατάφερνε να πιάνει 180 ίππους, το οποίο ήταν ένα εντυπωσιακό επίτευγμα για την εποχή.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι να την αποκτήσεις, μπορείς να καταθέσεις την πρότασή σου στην ιστοσελίδα Gooding & Company και να απολαύσεις ένα vintage ταξίδι.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων