Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Ετοιμάζουν νέο χαράτσι για το χατίρι των ασφαλιστικών!

Τελειωμό φαίνεται ότι δεν έχουν τα χαράτσια για τους πολίτες. Είτε τα φανερά είτε τα κρυφά (…). Από τη μια έχεις μια κυβέρνηση που θεωρεί ως την καλύτερη συνταγή για την αντιμέτωπιση της κατάστασης να κόβει “τσεκ” κατά βούληση σε σημείο ξεζουμίσματος κι από την άλλη επιχειρήσεις που όλο γκρινιάζουν στο κυβερνητικό επιτελείο και ζητούν διάφορες στηρίξεις.

Εσχάτως ο ασφαλιστικός κλάδος φέρεται να πιέζει σθεναρά σταθερά και συνεχώς το οικονομικό επιτελείο έτσι ώστε να περάσει ως υποχρεωτική ρύθμιση για την κατοικία η ασφάλιση έναντι σεισμών και φυσικών καταστροφών. Μάλιστα. Μέχρι σήμερα τέτοιου είδους ασφαλίσεις είναι προαιρετικές. Αν γίνουν υποχρεωτικές, τότε με πολύ απλά λόγια σημαίνει ότι οι κάτοχοι κατοικιών θα πληρώνουν κερατιάτικα , τα οποία θα είναι ασύλληπτα καθαρά κέρδη για τις εταιρείες, δεδομένου ότι σημαντικές καταστροφές από σεισμούς για παράδειγμα, παρότι σεισμογενείς χώρα, δεν είναι συχνές. Άρα όταν γίνουν , οι εταιρίες θα έχουν κερδίσει ένα σκασμό λεφτά οπότε αυτά που θα κληθούν να πληρώσουν είναι μάλλον ασήμαντα.

Μην απορήσει κανείς αν για να αιτιολογηθεί μιας τέτοιου είδους ρύθμιση, αρχίσουν να επικαλούνται διάφοροι κάθε λιμό, σεισμό, καταποντισμό και τυφώνα που έχει γνωρίσει ο πλανήτης. Δεν έπιασε καμία ευαισθησία τις επιχειρήσεις γι΄αυτό… Απλά η κατάσταση λόγω της οικονομικής στενότητας των καταναλωτών, στενεύει ολοένα και γι’ αυτούς. Συμβόλαια ζωής “κόβονται” καθημερινά, στις ασφαλίσεις αυτοκινήτου επιλέγονται ολοένα και φθηνότερα ασφάλιστρα ή δεν ασφαλίζονται καθόλου τα οχήματα και πάει λέγοντας, οπότε τα κέρδη πάνε περίπατο, όπως περίπατο αρχίζουν να πηγαίνουν και οι διάφοροι εξυπνάκηδες του κλάδου. Κι άντε η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική, η ασφάλιση υγείας δεν μπορεί να γίνει, έτσι σκέφτηκαν τις φυσικές καταστροφες.

Ας το σκεφτούν όμως καλά και οι αρμόδιοι πριν φέρουν έναν ακόμη πονοκέφαλο στους πολίτες. Ε, φτάνει πια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων