Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Έτοιμο το «πακέτο» ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ;

To δικό της ειδικό βάρος είχε η συνάντηση που προηγήθηκε της χθεσινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου των τριών κυβερνητικών εταίρων. Πολλοί αποτιμούν πως το «τετ α τετ» στη Βουλή, μεταξύ των Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τα τεκταινόμενα στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Εκτιμούν ότι άνοιξε ο δρόμος για μία ευρύτερη συνεννόηση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών η οποία ενδεχομένως να οδηγήσει σε κοινή κάθοδο στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Αριστερά.

Επί της ουσίας η συμπόρευση των δύο κομμάτων τις τελευταίες ημέρες και η συγκρότηση ενός μετώπου απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα τεστ εμπιστοσύνης ανάμεσά τους.

Η Δημοκρατική Αριστερά αμφιβάλλει για τις “αγνές” προθέσεις της Ιπποκράτους και το ΠΑΣΟΚ εξοργίζεται με τους “δισταγμούς” της Αγίου Κωνσταντίνου.

Πλέον όμως, σύμφωνα με παράγοντες και των δύο χώρων, έχουν λιώσει οι πάγοι σε επίπεδο κορυφής, εκεί δηλαδή που εντοπιζόταν και το ουσιαστικότερο πρόβλημα για την συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Κάποιοι λοιπόν εκτιμούν ότι ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων