Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Έτοιμο το νοσοκομείο της Γουχάν – Σε λιγότερες από 10 μέρες, δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Κατασκευάστηκε εντός μόλις οκτώ ημερών και πλέον ο νοσοκομείο όπου θα μεταφερθούν όσοι έχουν μολυνθεί από το νέο κορώνα στην Ουχάν της Κίνας, που θα ξεκινήσει από σήμερα να δεχτεί ασθενείς, έδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το νοσοκομείο Χουοσενσάν διαθέτει 1.000 κρεβάτια για ασθενείς με επιβεβαιωμένη μόλυνση από τον ιό και έχει σχεδιαστεί με στόχο την αποσυμπίεση των άλλων νοσοκομείων της πόλης, όπου παρατηρείται έλλειψη κλινών καθώς ο ιός διασπάται.

Από την επιδημία έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα 361 άτομα και έχουν μολυνθεί περισσότερα από 17.000 στην Κίνα και τουλάχιστον 171 εκτός της Κίνας. Στην επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται το επίκεντρο του ιού, η Ουχάν, υπάρχουν περισσότερα από 11.000 κρούσματα, όπως ανέφερε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Η κατασκευή του Χουσενσάν αντιγράφηκε από ένα νοσοκομείο που είχε κατασκευαστεί στο Πεκίνο το 2003 για την αντιμετώπιση του SARS, (σοβαρή οξείδη αναπνευστική σύρραξη).

Περισσότεροι από 7.500 εργαζόμενοι συμμετείχαν στην κατασκευή του, που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε το σαββατοκύριακο.

Η Κίνα κατασκευάζει ένα δεύτερο νοσοκομείο στο Ουχάν, όπου θα νοσηλεύονται ασθενείς με κορρονιό και το οποίο θα διαθέτει 1.600 κλίνες. Το Λέιζεν ή αλλιώς “ο βουνός του θείου του κεραυνού” αναμένεται να παραδοθεί στις 5 Φεβρουαρίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων