Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Eurobank: «Δέματα αγάπης» για οικογένειες μαθητών σε συνεργασία με την «Αποστολή»

Γράφει ο Γιάννης Κουτρουμπής

To καθιερωμένο «Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης» παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου παρέθεσαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Φωκίων Καραβίας, στο πλαίσιο ενίσχυσης του Προγράμματος «Η Αποστολή στηρίζει τους Μαθητές», το οποίο υποστηρίζει αποκλειστικά η Eurobank την τελευταία τριετία.

Ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας στο γεύμα χαρακτήρισε στρατηγικό σύμμαχο στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και ιδιαίτερα της «Αποστολής» τον Όμιλο Eurobank, συγχαίροντας τη Διοίκηση της τράπεζας γιατί με ανιδιοτέλεια, αγάπη και αίσθηση κοινωνικής ευθύνης στηρίζει τους μαθητές και τις οικογένειες τους, ενώ κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια της «Αποστολής» και της Eurobank. Ακόμη παρουσίασε το σχέδιο του για την στήριξη των αδύναμων, οικονομικά, οικογενειών χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την προσφορά της Εκκλησίας αλλά και για την ανάγκη ενότητας. «Θα ήταν μεγάλο λάθος να περιμένουμε λύση των προβλημάτων από τους ξένους» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνοντας πως «η δύναμή μας είναι η ενότητα. Και σε αυτό η Εκκλησία έχει μεγάλη αποστολή και πρέπει με επιμονή να εργάζεται, διότι όταν το πλοίο βυθιστεί, θα είμαστε όλοι μέσα».

Ο Αρχιεπίσκοπος παρότρυνε τους Έλληνες να είναι ενωμένοι και να μην είναι ατομιστές, ενώ διέβλεψε ότι θα έρθουν δυσκολότερες μέρες, γιατί -όπως είπε- οι ξένοι πρώτα λύνουν τα δικά τους θέματα. «Είναι μία περίοδος δύσκολη, χρονικά και ιστορικά. Να μην ησυχάσουμε. Θα είναι δυσκολότερα αυτά που έρχονται.

Μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Διότι οι ξένοι πρώτα λύνουν τα δικά τους τα θέματα και τελευταία θα σκεφτούν εμάς. Αν λοιπόν σήμερα χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από τις άλλες φορές, είναι αυτή η ανθρωπιά, αυτή η προσπάθεια να νιώσουμε όλοι μας ότι πρέπει να σταθούμε μαζί και ενωμένοι να προχωρήσουμε».

Καλοσωρίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο καλωσόρισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νικόλαος Καραμούζης τόνισε ότι το σημερινό κάλεσμα όπως και η ίδια η πρωτοβουλία της Τράπεζάς μας, υπηρετεί έναν στόχο: Να συνδέσει στην πράξη την επιχειρηματικότητα με την κοινωνική ευθύνη, πέρα και πάνω από την υποχρέωση του κράτους και των επίσημων φορέων.

Εξηγώντας το κίνητρο αυτής της πρωτοβουλίας ο κ. Καραμούζης ανέφερε ότι η τράπεζα είναι ουσιαστικά ένας κοινωνικός οργανισμός, που δεν μπορεί να είναι επιτυχημένος εάν επιδιώκει μόνο το βραχυπρόθεσμο κέρδος και τις υψηλές αποδόσεις, χωρίς κοινωνική ευθύνη και σημείωσε, ότι ο ιδιωτικός επιχειρηματικός τομέας σ’ αυτή την προσπάθεια και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί ευκαιρίες, να βρίσκει διεξόδους και να αναπτύσσεται, αναλαμβάνοντας παράλληλα πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς και ευθύνης.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας σημείωσε, μεταξύ άλλων πως τα χρόνια της κρίσης έδειξαν πως η ευημερία ή η δυσπραγία μπορούν να έρθουν για τον καθένα και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο και, επίσης, ότι ζούμε όλοι σε μια ενιαία κοινωνία, που ευθύνη μας είναι να συμβάλουμε ώστε να ξεπεράσει τις δυσκολίες, να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους.

Η συνεργασία με την Αποστολή και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σημείωσε ο κ. Καραβίας, είναι αναπόσπαστο μέρος των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας και οι δράσεις κοινωνικής ευθύνης είναι αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Παράλληλα, όλες οι άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης της Eurobank έχουν στο κέντρο τους τη νεότερη γενιά, όπως το πρόγραμμα επιβράβευσης της αριστείας στα σχολεία « Η μεγάλη στιγμή για την Παιδεία», η πολυετής υποστήριξη στον αθλητισμό και το Πρόγραμμα νεοφυούς επιχειρηματικότητας egg, που δίνει εφαλτήριο σε νέους επιχειρηματίες και προτεραιότητα στις προσπάθειες των νέων.

Ως αποκλειστικός υποστηρικτής του προγράμματος «Η Αποστολή στηρίζει τους Μαθητές», η Eurobank στηρίζει τις οικογένειες 2.032 μαθητών (συνολικά 7.308 μέλη) με τη διανομή 30.099 «Δεμάτων Αγάπης» ετησίως, τα οποία εξασφαλίζουν ένα ουσιαστικό μέρος των καθημερινών αναγκών διατροφής μιας οικογένειας.

Λόγω των αυξημένων αναγκών, όπως προκύπτει από τα συνεχή αιτήματα ένταξης στο Πρόγραμμα, η τράπεζα προχώρησε πέρυσι στην ενίσχυση του Προγράμματος αυξάνοντας την ετήσια δωρεά στις 400.000 ευρώ και έλαβε μια σειρά πρωτοβουλιών, με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό των «Δεμάτων Αγάπης» για τη στήριξη μεγαλύτερου αριθμού οικογενειών μαθητών από περισσότερες περιοχές της Αττικής.

Η περαιτέρω ενίσχυση του Προγράμματος σε επίπεδο Ομίλου περιλαμβάνει επίσης:

Κινητοποίηση του συνόλου των 10.800 ανθρώπων του Ομίλου.

Ενεργοποίηση σχεδίου ευαισθητοποίησης και εθελοντικής συμμετοχής στο πρόγραμμα των χιλιάδων πελατών της Τράπεζας, μέσω των καταστημάτων του δικτύου, του Europhone Banking, του E-banking, αλλά και μέσω των ΑΤΜs.

Συγκέντρωση από το προσωπικό του Ομίλου σε επιλεγμένα κεντρικά κτίρια και καταστήματα του δικτύου Εurobank και Νέο ΤΤ, συγκεκριμένων ειδών τροφίμων για τα «Δέματα Αγάπης».

Όπως επισημαίνει η «Αποστολή», σημαντικό ρόλο σε κάθε περίπτωση καταλαμβάνει η συμμετοχή σε εθελοντική βάση του επιχειρηματικού κόσμου που θα στηρίξει την ενίσχυση του Προγράμματος προκειμένου ο στόχος υπερδιπλασιασμού των οικογενειών μαθητών που θα τύχουν της στήριξης της «Αποστολής», όχι μόνο να επιτευχθεί αλλά και να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Κλείνοντας, η συγκέντρωση χρηματικών δωρεών, γίνεται μέσω της χρήσης λογαριασμού (Νο. 0026.0222.88.0200858437) που ανήκει στην «Αποστολή» και τηρείται στην Τράπεζα. Στον λογαριασμό αυτό της «Αποστολής» συγκεντρώνεται το σύνολο των δωρεών, από όλα τα δίκτυα (καταστήματα και εναλλακτικά/ηλεκτρονικά δίκτυα) που διαθέτει η τράπεζα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων