Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Eurobank: Η πρώτη θυγατρική για την διαχείριση των κόκκινων δανείων

Με πρόσφατη ανακοίνωση της τράπεζας δημιουργήθηκε η Eurobank FPS με αντικείμενο την διαχείριση των κόκκινων δανείων, και της μεταβιβάστηκαν χαρτοφυλάκια ύψους 14 δις ευρώ. Η τράπεζα Eurobank είναι η πρώτη τράπεζα που παίρνει την άδεια της Τράπεζας της Ελλάδος μέσω της θυγατρικής της Eurobank FPS για τη διαχείριση απαιτήσεων στην ελληνική αγορά.

Γράφει ο Γιάννης Κουτρουμπής

Πιο συγκεκριμένα, η Eurobank μέσω της κατά 100% θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου της έχει στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η Eurobank FPS, δραστηριοποιείται στη νέα αγορά εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π), βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου (Ν. 4354/2015).

Βασικό αντικείμενο εργασιών της Eurobank FPS, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, είναι κατά προτεραιότητα η εξεύρεση συναινετικών λύσεων για οφειλέτες και η διαχείριση απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, με έμφαση στην εξυγίανση χαρτοφυλακίων μέσω καινοτόμων μεθόδων, εξελιγμένων συστημάτων πληροφορικής, εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών συμβούλων και νέων προϊόντων.

HTML tutorial

Σκοπός της εταιρίας είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της υπό όρους διαφάνειας αξιοποιώντας στο μέγιστο τις στρατηγικές, τις υποδομές, τα συστήματα και το ανθρώπινο δυναμικό και επιδεικνύοντας υπευθυνότητα προς το κοινωνικό σύνολο.

Η Eurobank FPS αναλαμβάνει να διαχειριστεί χαρτοφυλάκιο ύψους 14 δισ ευρώ από οφειλές ιδιωτών και μικρών επιχειρήσεων από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της, ενώ στόχος είναι επίσης να αναλάβει και την διαχείριση χαρτοφυλακίων τρίτων, επενδύοντας σε “best practices” της εγχώριας και διεθνούς αγοράς.

Τέλος, η Eurobank FPS προήλθε από τη μετατροπή της υφιστάμενης έως πρόσφατα «Eurobank Διαχείρισης Απαιτήσεων Α.Ε» σε εταιρεία λειτουργίας στο πλαίσιο του νέου θεσμικού πλαισίου. Θα ακολουθήσει νομική συγχώνευση της «Eurobank Υπηρεσίες Ενημέρωσης Οφειλετών Α.Ε» και περαιτέρω ανάπτυξη της νέας εταιρείας με μονάδες και υπηρεσίες εναρμονισμένες με το νέο θεσμικό πλαίσιο αξιοποιώντας τις εξελίξεις που δυναμικά διαμορφώνουν την ελληνική και διεθνή αγορά σε θέματα διαχείρισης οφειλών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων