Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Eurobank: Τρόπος κατανομής κεφαλαίων – 80% ιδιωτικά κεφάλαια και 20% LME

Γράφει ο Γιάννης Κουτρουμπής

Πριν από δέκα περίπου μέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με την Eurobank να έχει καταφέρει να μειώσει το ποσό που είχε δηλώσει ότι χρειάζεται για την ανακεφαλαιοποίηση της, αλλά και μία δεύτερη επιτυχία της είναι ότι η ανακεφαλαιοποίηση της έγινε με 80% ιδιωτικά κεφάλαια και 20% LME.

Αναλυτικότερα, η Eurobank σύναψε σύμβαση αναδοχής σχετικής με την Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές, ενώ θα ενημερώσει τους επενδυτές για το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της Αύξησης μέσω νεότερου δελτίου τύπου

Σε συνέχεια της από 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσής της, η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. (η «Eurobank») ανακοινώνει ότι, κατόπιν της από 21 Νοεμβρίου δήλωσης του Euro Working Group, οι συνολικά 2.038.920.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της (οι «Νέες Μετοχές») που εκδίδονται δυνάμει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της (η «Αύξηση») κατανεμήθηκαν ως εξής:

(α) 1.621.150.153 από τις Νέες Μετοχές (περίπου 80% επί του συνόλου των Νέων Μετοχών) κατανεμήθηκαν σε επενδυτές που συμμετείχαν στην Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές, και

(β) 417.769.847 από τις Νέες Μετοχές (περίπου 20% επί του συνόλου των Νέων Μετοχών) κατανεμήθηκαν σε επενδυτές των οποίων οι τίτλοι έγιναν αποδεκτοί τελικώς προς εξαγορά, σύμφωνα με τους όρους της άσκησης διαχείρισης παθητικού (liability management exercise), η οποία ανακοινώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2015.

Τέλος, η Eurobank σύναψε σύμβαση αναδοχής σχετικής με την Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές, ενώ θα ενημερώσει τους επενδυτές για το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της Αύξησης μέσω νεώτερου δελτίου τύπου.
Οι BofA Merrill Lynch, HSBC και Mediobanca Banca ενήργησαν ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιοργανωτές (Joint BookRunners) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές.

Οι AXIA, Barclays, BNP Paribas, Eurobank Equities και Nomura ενήργησαν ως Συνδιοργανωτές (Joint Bookrunners) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές.

Οι COMMERZBANK, Euroxx Χρηματιστηριακή, Keefe, Bruyette & Woods Limited και Wood & Company συμμετείχαν ως Συνδιαχειριστές (Co-Lead Managers) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές.

Εν κατακλείδι, είναι ευχάριστο και πολύ ουσιαστικό να παρατηρεί κανείς ότι οι Ελληνικές τράπεζες είναι ακόμα περιζήτητες και ακόμα πιο σημαντικό η ανακεφαλαιοποίηση μίας τράπεζας να βασίζεται σε ιδιωτικά κεφάλαια χωρίς να επιβαρύνει την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση του Δημοσίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων