Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Ευρωπαϊκή «αλληλεγγύη» με… ψήφισμα υπέρ των Σκοπίων!

Το έκαναν πάλι οι εταίροι μας το χρέος τους. Όχι απέναντι στην Ελλάδα που είναι στην «καρδιά της Ευρώπης» όπως αρέσκονται να λένε διαρκώς οι – κατά Ζουράρι – ευρωλιγούρηδες.

Έτσι, προκλητικό, έναντι της Ελλάδος, αναμένεται να είναι και φέτος το ετήσιο ψήφισμα της ευρωβουλής για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, μετά την προχθεσινή υιοθέτησή του, και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία (39 υπέρ, 13 κατά), από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής. Πρωταγωνιστής στο «λόμπινγκ» υπέρ των Σκοπίων αναδείχθηκε ένας Βρετανός Εργατικός ευρωβουλευτής, ονόματι Richard Howit, ο οποίος έφτασε στο σημείο να συγχαρεί την Κομισιόν γιατί στην έκθεση χρησιμοποιεί τον όρο ‘‘μακεδονικός’’ και ‘‘μακεδονική’’ για να προσδιορίσει τον λαό και την γλώσσα της γειτονικής χώρας.

Υπενθυμίζουμε ότι στην αντίστοιχη έκθεση του 2011, η Επιτροπή απέφυγε τον όρο ο ‘‘μακεδονικός’’ λαός ή η ‘’μακεδονική’’ γλώσσα. Το σχέδιο ψηφίσματος θα υποβληθεί για τελική έγκριση στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, ωστόσο η ψηφοφορία που ήδη έγινε σε επίπεδο Επιτροπής, δεν αφήνει πολλά περιθώρια βελτίωσής του.

Η «αλληλεγγύη» της ευρωπαϊκής οικογένειας πραγματικά μας σκλαβώνει! Κυριολεκτικά όμως…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων