Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Eurostat: Οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε έκτακτες δαπάνες

Το 48% των Ελλήνων πολιτών, δηλαδή σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες, δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα απροσδόκητα οικονομικά έξοδα το 2019, όπως τα έξοδα μιας χειρουργικής επέμβασης, κηδείας, αντικατάστασης ενός πλυντηρίου ή ενός αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά μέσο όρο σχεδόν ένα στα τρία άτομα (32%) δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει έκτακτα οικονομικά έξοδα. Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, το ποσοστό των ατόμων που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν απροσδόκητα οικονομικά έξοδα ήταν υψηλότερο στην Κροατία (52%), στη Λετονία (50%), στην Ελλάδα και την Κύπρο (και οι δύο 48%), τη Λιθουανία (47%) και τη Ρουμανία ( 44%). Το χαμηλότερο ποσοστό είχε η Μάλτα (15%).

sjofihs

Τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν απροσδόκητα οικονομικά έξοδα σημειώθηκαν στα νοικοκυριά ενός ατόμου: το 40% των μεμονωμένων ατόμων δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν απροσδόκητα οικονομικά έξοδα, και ιδίως το 56% των μεμονωμένων ατόμων με παιδιά.

Τέλος, σύμφωνα με τη Eurostat, υψηλότερο είναι το ποσοστό στις ανύπαντρες γυναίκες (43%) από ό,τι στους ανύπαντρους άνδρες (36%).

Πηγή: Reporter.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων