Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Eurovision 2018: Η Ελλάδα και η Κύπρος στη μάχη για μία θέση στον τελικό- Φαβορί η Φουρέιρα

Εισιτήριο για τον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision διεκδικούν απόψε Ελλάδα και Κύπρος που διαγωνίζονται στον πρώτο ημιτελικό στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισαβόνα.

Ο μεγάλος τελικός του 63ου διαγωνισμού διεξάγεται το Σάββατο, 12 Μαΐου.

Η Κύπρος διαγωνίζεται με το τραγούδι του Άλεξ Παπακωνσταντίνου «Fuego» που ερμηνεύει η Ελένη Φουρέιρα.

Θα εμφανιστεί στη 19η θέση. Όπως όλες οι χώρες που θα διαγωνιστούν στον α’ ημιτελικό έτσι και η Ελένη Φουρέιρα έκανε την τελική της πρόβα.

Η κυπριακή αποστολή είναι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα και αυτό φάνηκε στο τέλος της πρόβας που όσοι ήταν μέσα στο στάδιο την αποθέωσαν. Τα στοιχήματα ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τη Φουρέιρα αναδεικνύοντας την σε φαβορί της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα, την οποία εκπροσωπεί η Γιάννα Τερζή με το τραγούδι «Ονειρό μου», θα εμφανιστεί στη 14η θέση.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη έκτακτη πρόβα που έκανε στη σκηνή της Eurovision η Γιάννα Τερζή. Στην πρώτη πρόβα υπήρξε ελλιπής σκηνική παρουσία, ενώ στη δεύτερη πρόβα, η σκηνοθετική ομάδα της διοργάνωσης μάλλον δεν φαίνεται ότι είχε καταλάβει τι ακριβώς ήθελε να δείξει η Ελλάδα επί σκηνής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική αποστολή έχει ζητήσει ειδική χρήση λέιζερ πάνω στο «μπλε χέρι» της Γιάννας Τερζή, πυροτεχνήματα στη γέφυρα του τραγουδιού, καθώς και μία επιπλέον «έκπληξη».

Η Γιάννα Τερζή μέσω Instagram δήλωσε πως «όλα πήγαν καλά, όλα δούλεψαν».

Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη. Τόσο οι ημιτελικοί όσο και ο τελικός διαγωνισμός, θα αρχίσουν στις 10μμ. Τη βαθμολογία της Κύπρου στον τελικό διαγωνισμό θα ανακοινώσει ο τραγουδιστής Hoviq, ο οποίος εκπροσώπησε την Κύπρο στον περσινό διαγωνισμό της Eurovision

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων