Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Eurovision 2022: Πώς ψηφίζω στον τελικό

Eurovision 2022 – Πώς ψηφίζω: Εβδομάδα αφιερωμένη στην Eurovision και, μετά τους δύο ημιτελικούς, ήρθε η ώρα για τον μεγάλο τελικό. Το Σάββατο 14 Μαΐου, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 στις 22.00, θα μεταδοθεί η μεγάλη γιορτή της μουσικής που φιλοξενείται στο Τορίνο της Ιταλίας.

Οι παρουσιαστές Αλεσάντρο Κατελάν, Λάουρα Παουζίνι και Mika θα υποδεχτούν τις 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς και τις Big 5 σε έναν τελικό που σίγουρα θα έχει πολλές εκπλήξεις!

Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Αμάντα Γεωργιάδη με το τραγούδι «Die Together», ενώ την εντυπωσιακή εμφάνιση επιμελείται ο μετρ της Eurovision Φωκάς Ευαγγελινός. Η γλυκιά Αμάντα θα εμφανισθεί στην 17η θέση στο stage της Eurovision, κάτι που όσοι παρακολουθούν τον μουσικό θεσμό θεωρούν ότι θα ευνοήσει.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό

1.Τσεχία
2.Ρουμανία
3.Πορτογαλία
4.Φινλανδία
5.Ελβετία
6.Γαλλία
7.Νορβηγία
8.Αρμενία
9.Ιταλία
10.Ισπανία
11.Ολλανδία
12.Ουκρανία
13.Γερμανία
14.Λιθουανία
15.Αζερμπαϊτζάν
16.Βέλγιο
17.Ελλάδα
18.Ισλανδία
19.Μολδαβία
20.Σουηδία
21.Αυστραλία
22.Ην. Βασίλειο
23.Πολωνία
24.Σερβία
25.Εσθονία

Eurovision 2022: Πώς ψηφίζω στον τελικό

Για όσους δεν γνωρίζουν, τόσο στους δύο ημιτελικούς όσο και στον τελικό, το 50% προκύπτει από την ψήφο των εθνικών κριτικών επιτροπών, οι οποίες βαθμολογούν τις συμμετοχές μία ημέρα πριν τους ημιτελικούς και τον τελικό,  και το άλλο 50% από την αξιολόγηση που θα κληθούν να κάνουν οι τηλεθεατές.

Οι τηλεθεατές και οι επιτροπές καθορίζουν το αποτέλεσμα. Σε κάθε ημιτελικό, 10 διαγωνιζόμενοι προκρίνονται στον μεγάλο τελικό που θα προβληθεί το Σάββατο και εκεί συναντούν τις λεγόμενες Big 5 και τη διοργανώτρια χώρα.

Οι θεατές των χωρών που συμμετέχουν στον κάθε ημιτελικό καλούνται να ψηφίσουν -μέσω της επίσημης εφαρμογής, με τηλέφωνο ή/και SMS- τις χώρες που συμμετέχουν στον ίδιο ημιτελικό. Το παράθυρο ψηφοφορίας ανοίγει μετά την εκτέλεση του τελευταίου τραγουδιού και τελειώνει 15 λεπτά αργότερα.

Στον τελικό δικαίωμα ψήφου έχουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στη Eurovision, ακόμη και αυτές που δεν έχουν περάσει στη μεγάλη βραδιά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων