Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Tο Ισλαμικό Κράτος πίσω από το χτύπημα στο Λονδίνο, το όνομα του τρομοκράτη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, μέσω τηλεγραφήματος του προπαγανδιστικού πρακτορείου της οργάνωσης, AmaqΟι βρετανικές Αρχές έχουν ανακοινώσει πως ο δράστης φαίνεται να εμπνεύστηκε από την ισλαμιστική τρομοκρατία, όμως δεν έχουν κάνει λόγο για διασύνδεσή του με το ISIS.

Όπως δήλωσε ενώπιον της Βουλής η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ο δράστης ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς στο παρελθόν είχε εξετασθεί από την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας MI5. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι από τότε και μετά δεν απασχολούσε τις μυστικές υπηρεσίες και ήταν πλέον «εκτός της εικόνας πληροφοριών». Η πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε ότι ο τρομοκράτης «έδρασε μόνος του», αν και οι εν εξελίξει έρευνες εστιάζουν πάνω στα κίνητρά του και τα πρόσωπα που συναναστρεφόταν.

Οκτώ άνθρωποι έχουν συλληφθεί έως τώρα, σε έξι αστυνομικές εφόδους που πραγματοποιήθηκαν στο Μπέρμιγχαμ και το Λονδίνο.

Γεννημένος στη Βρετανία και γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών ήταν ο δράστης της επίθεσης στο κέντρο του Λονδίνου. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πρόκειται για τον Χαλίντ Μασούντ έναν 52χρονο άνδρα που γεννήθηκε στο Κεντ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων