Το καλό να λέγεται και να επιβραβεύεται. Στην Κολωνία της Γερμανίας θα βρεθεί τον Οκτώβριο και η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία αναδείχτηκε τον Ιούλιο νικήτρια, με το καινοτόμο προϊόν της “Eviva”, στον εθνικό διαγωνισμό “Ecotrophelia 2013” που διοργάνωσε ο ΣΕΒΤ για 3η χρονιά.
Από 5 έως 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία της Γερμανίας η 32η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “Anuga” συγκεντρώνοντας πάνω από 6.500 προμηθευτές από 100 χώρες και 160.000 αγοραστές από 180 χώρες.
Σύμφωνα με τον ΣΕΒΤ, το “Eviva” αποτελεί ένα καινοτομικό, έτοιμο προς μαγείρεμα προϊόν, που συνδυάζει την υψηλή διατροφική αξία της τσιπούρας, με το ιδιαίτερο άρωμα δύο παραδοσιακών ελληνικών αποσταγμάτων, του ούζου και του τσίπουρου.
Η ελληνική νικήτρια ομάδα θα διαγωνιστεί στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ecotrophelia, όπου θα συμμετέχουν 24 χώρες και θα αναδειχθεί το καλύτερο καινοτόμο προϊόν στον χώρο της διατροφής στην Ευρώπη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών “Anuga 2013”.
Η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα παρουσιάσει το προϊόν της στις 6 & 7 Οκτωβρίου στο ευρωπαϊκό κοινό, παράλληλα με τους νικητές των υπόλοιπων 17 ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.