Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Evoltis: Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Subaru

Η Subaru έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με την τετρακίνηση και τους κινητήρες boxer όμως φαίνεται πως πλέον είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και να μπει στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.
Το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο θα είναι ένα crossover με την ονομασία Evoltis το οποίο θα είναι βασισμένο την νέα πλατφόρμα e-TNGA η οποία είναι εξελιγμένη από κοινού με την Toyota και προορίζεται αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα. Αν και η εταιρία έχει δώσει μια πρώτη ιδέα της σχεδιαστική κατεύθυνσης που θα ακολουθήσει το νέο μοντέλο με ένα πρωτότυπο που είχε αποκαλύψει στις αρχές της χρονιάς δεν έχει προς το παρόν προχωρήσει σε περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με το Evoltis ενώ δεν έχει κάνει σαφές και σε ποια κατηγορία θα ανήκει καθώς δεν υπάρχει αναφορά στο μέγεθος του.

Η ευελιξίας της πλατφόρμα e-TNGA επιτρέπει μεταξύ άλλων την δημιουργία μπροσθιοκίνητων, πισωκίνητων ή και τετρακίνητων μοντέλων όπως πιθανότητα θα είναι το Evoltis. Η τετρακίνηση θα επιτυγχάνεται με την χρήση δύο ηλεκτροκινητήρων (έναν σε κάθε άξονα) με συνολική απόδοση που θα κυμαίνεται στους 300 ίππους για τις πιο δυνατές εκδόσεις που ίσως φέρουν την υπογραφή της STi. Οι μέχρι στιγμής αναφορές σημειώνουν ότι η e-TNGA θα μπορεί να φιλοξενεί μπαταρίες από 50 έως 100 kWh με βάση τις οποίες υποθέτεται πως το Evoltis θα έχει αυτονομία από 300 έως 600 χιλιόμετρα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων