Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Έβρος: Ελεύθεροι αφέθηκαν ο αστυνομικός και η σύντροφός του – Τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν

Έβρος: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο αστυνομικός και η σύντροφός του που είχαν συλληφθεί τη Δευτέρα στην Αδριανούπολη.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 15.000 τουρκικών λιρών στον καθένα, το οποίο θα πληρωθεί αύριο. Το ζεύγος θα πρέπει επίσης να πληρώσει 20.000 τουρκικές λίρες για δικαστικά έξοδα.

Το συνολικό ποσό των 50.000 λιρών ισοδυναμεί με περίπου 3.500 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο αστυνομικός και η σύντροφός του ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη χώρα μας, καθώς μετά τον έλεγχο που έγινε στα κινητά τους τηλέφωνα δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του ζευγαριού

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων