Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Εξαδάκτυλος: «Να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων – Κίνδυνος να γίνουμε Πορτογαλία

Για κίνδυνο η Ελλάδα να μετατραπεί σε Πορτογαλία όσον αφορά την εξάπλωση του κοροναϊού, λόγω και της βρετανικής μετάλλαξης, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ξεκαθαρίζοντας ότι την Παρασκευή πρέπει να αποφασιστεί να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, αλλά όχι, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, η αγορά.

«Δεν έχουμε περιθώριο να περιμένουμε, δεν έχουμε περιθώριο ‘να το δούμε’. Δεν έχουμε περιθώριο να το ξαναδούμε, να κλείσουν τα σχολεία. Κρατεί μηχανές και ‘όπισθεν ολοταχώς’ για να μη βρεθούμε στη θέση της Πορτογαλίας έχουμε δυνατότητα να το αποφύγουμε» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Από Δεύτερα κλειστές όλες οι βαθμίδες. Και ανοιχτό το εμπόριο αν μπορέσουμε να το κρατήσουμε λόγω οικονομίας, ειδάλλως αναγκαστικά να περιορίσουμε κι αυτό» εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Ωστόσο, την άποψη ότι πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα των σχολείων διατυπώνουν και άλλοι επιστήμονες οι οποίοι σημειώνουν ότι το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είχε αντίκτυπο στην αύξηση των κρουσμάτων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων