Περιπλέκεται το μυστήριο σχετικά με το πώς και πότε διασφάλισε το Ισραήλ τους βομβητές που μετέτρεψε σε βόμβες κατά μελών της Χεζμπολάχ καθώς σύμφωνα με την Daily Mail ένας 39χρονος Νορβηγός που φέρεται να παρείχε τις συσκευές έχει εξαφανιστεί.
Κατά το δημοσίευμα τα ίχνη του Ρίνσον Γιόσε χάθηκαν την ημέρα που ενεργοποιήθηκαν οι χιλιάδες βομβιστές σκοτώνοντας δεκάδες και τραυματίζοντας χιλιάδες στον Λίβανο.
Ο Γιόσε ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας-κέλυφος στη Βουλγαρία που φέρεται να κατέβαλε 1,3 εκατομμύρια δολάρια στην Κριστιάνα Αρκιντιάκονο-Μπαρσόνι, την επικεφαλής της ουγγρικής εταιρείας που παρουσιάζεται ως η κατασκευάστρια των βομβητών.
Κατά τη βρετανική ιστοσελίδα ο Γιόσε, ο οποίος είχε μετακομίσει στο Όσλο το 2015, αναχώρησε για ένα προγραμματισμένο ταξίδι την Τρίτη. Ωστόσο τα αφεντικά του στην εταιρεία NHST με έδρα την Νορβηγία δεν έχουν καταφέρει έκτοτε να επικοινωνήσουν μαζί του.
Indian-born Rinson Jose, 39, was listed as the owner of a Bulgarian shell company that reportedly paid British-educated intermediary Cristiana Arcidiacono-Barsony £1.3million as part of a complex deal to obtain the exploding pagers. pic.twitter.com/Qhf3u5PFCR
— Samer ✒ سامر (@sam6) September 20, 2024
Οι ίδιοι ήταν, μάλιστα, αυτοί που επικοινώνησαν με τις νορβηγικές αρχές το βράδυ της Τετάρτης όταν έγιναν γνώστες της πιθανής εμπλοκής του με τους βομβητές-βόμβες κατά της Χεζμπολάχ.
Γείτονές του στο προάστιο Μόρτενσρουντ του Όσλο δήλωσαν ότι έχουν μήνες να δουν τον 39χρονο ενώ φίλη του δήλωσε σοκαρισμένη από τις πληροφορίες περί εμπλοκής στην υπόθεση αυτή.
«Είναι άνθρωπος με μεγάλη καρδιά. Για χρόνια ξύριζε τα μαλλιά του προκειμένου να τα κάνει δωρεά για ασθενείς με καρκίνο. Αυτός είναι ο άνθρωπος που γνώριζα» είπε στη νορβηγική ιστοσελίδα VG.
Στην ιστοσελίδα Founders Nation που φέρνει κοντά επιχειρηματίες με start-up από το Ισραήλ παρουσιαζόταν ως «επιχειρηματίας που αναζητά συνεργάτη για ένα νέο εγχείρημα».
Στην ιστοσελίδα αυτή είχε συμμετοχή η εταιρεία Mamram Association, που ιδρύθηκε από πρώην αξιωματικούς επίλεκτης ψηφιακής μονάδας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να εντοπίσουν την επόμενη γενιά των ταλαντούχων τεχνολογικά ισραηλινών».
πηγή: protothema.gr