Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

«Έχασε τα κλειδιά» ο Μίτσελ

Η απόλυτη εμπιστοσύνη που αποφάσισε να δείξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Μίτσελ για τη δημιουργία του Ολυμπιακού της νέας περιόδου έχει κλονιστεί. Ανεπανόρθωτα; Δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά, αλλά ο προβληματισμός για τους χειρισμούς του Ισπανού είναι μία πολύ κομψή λέξη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει τη στάση της διοίκησης του Ολυμπιακού προς τον προπονητή.

Ο Μίτσελ κρίθηκε επιεικώς στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον Ολυμπιακό, με το σκεπτικό ότι μάθαινε την ομάδα και έκανε αρκετά λάθη στο αγωνιστικό και προπονητικό κομμάτι. Οι αμφισβητήσεις άρχισαν να πυκνώνουν και για τη διαχειριστική ικανότητά του στο οργανωτικό μέρος, όταν ο ένας μετά τον άλλον οι παίκτες που εισηγήθηκε από την ισπανική αγορά απομακρύνθηκαν από τον Ολυμπιακό, εκθέτοντας επικοινωνιακά και ουσιαστικά όχι μόνο τον προπονητή αλλά και τον ίδιο το σύλλογο.

Η λύση για αμυντικό μέσο ήταν ο Μπόατενγκ που τους παράτησε στα κρύα του λουτρού για τη Φούλαμ. Η λύση για τη δεξιά πλευρά ήταν ο Πέδρο Λεόν που ξαφνικά έμεινε στην Χετάφε. Η λύση για «δεκάρι» ήταν ο Βερδού, αλλά η γυναίκα του δεν ήθελε την Ελλάδα κι ο Ολυμπιακός έχασε τον παίκτη αλλά και πολύτιμο χρόνο.

Από τον Μίτσελ ο Ολυμπιακός περίμενε περισσότερα με βάση το όνομά του στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα περίμενε ότι θα ήταν πιο προσεκτικός και αποφασιστικός σε επαφές με «δικούς του» ποδοσφαιριστές, με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν. Αλλά η μία μεταγραφική αποτυχία διαδέχεται την άλλη.

Η στροφή στο γαλλικό μοντέλο με την πρόσληψη Καρεμπέ-Ισά ήταν το πρώτο ηχηρό μήνυμα προς τον προπονητή. Και ο Ολυμπιακός κινείται πλέον ξεκάθαρα προς τις μεταγραφικές επιλογές των Γάλλων συνεργατών του. Ο Μίτσελ θα ερωτηθεί και θα πει τη γνώμη του, αλλά η περίοδος της απόλυτης κυριαρχίας του στο ποδοσφαιρικό τμήμα φαίνεται πως πέρασε. Και ήταν σύντομης διάρκειας…

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξει ιδανική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στον μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις προκαλούνται τριβές. Ο Μαρινάκης θέλει να πουλήσει διαρκείας και κυρίως θέλει να μην ξαναδει και του χρόνου το Καραϊσκάκη μισοάδειο και μέσα στη γκρίνια. Κι ο Μίτσελ, έως τώρα, δεν έχει βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων