Με την πανδημία του κορωνοϊού να εξαπλώνεται στον πλανήτη, οι άνθρωποι της εστίασης προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να παρέχουν ασφάλεια στους πελάτες τους.
Τα μέτρα πλέον είναι αρκετά πρωτότυπα και έχουν ως στόχο να είναι σε εξωτερικό χώρο οι πελάτες σε εστιατόρια και καφετέριες αλλά και σε συνθήκες προστασίας από τον καιρό και τον κορωνοϊό.
Στη Βοστώνη των ΗΠΑ η εστιάτορας Κιρστίν Κάντι, βρήκε τον τρόπο να κρατά και ικανοποιημένους και ασφαλείς τους ανθρώπους που την τιμούν με την παρουσία τους. Όπως αναφέρει το BBC σε σχετικό του θέμα, εγκατέστησε τεράστιες πλαστικές φούσκες με πορτούλα, που φιλοξενούν στο ζεστό και διαφανές τους περιβάλλον ένα τραπέζι για μια παρέα ή οικογένεια με ασφάλεια χωρίς να στερούνται τη θέα.
Το ιγκλού, όπως το αποκαλεί η κ. Κάντι, αποτελεί λύση ανάγκης που είναι άγνωστο ακόμη εάν θα φέρει πίσω τα χρήματα που επένδυσε η επιχείρηση, ενώ αποτελεί και ερωτηματικό πόσο θα αντέξουν σε έντονες καιρικές συνθήκες, και κυρίως στον άνεμο.