Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Φάμελλος: Το νέο νομοσχέδιο για την ανακύκλωση ανοίγει μια νέα σελίδα στην Ελλάδα

O συντονισμός για την επίσπευση υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων) και γενικότερα η διαχείριση των απορριμμάτων, συζητήθηκαν εκτενώς, στην ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα το πρωί στην Καβάλα το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με τη συνδρομή των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας & Ανάπτυξης, τον Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Φάμελλος τόνισε, ότι με την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για την ανακύκλωση των απορριμμάτων ανοίγει μια νέα σελίδα στην Ελλάδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς, όπως σημείωσε, «με τα κατάλληλα εργαλεία η χώρα μας επιδιώκει τον στόχο του 50% στην ανακύκλωση των υλικών, της διαλογής τους δηλαδή στην πηγή και της αξιοποίησής τους. Η σημαντική αυτή εξέλιξή θα συζητηθεί σήμερα στην ημερίδα που διοργανώνεται, ενώ ταυτόχρονα θα μιλήσουμε και για τα νέα οικονομικά εργαλεία, που είναι διαθέσιμα για τους περιφερειακούς σχεδιασμούς και την πρόοδο εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη».

Ο κ. Φάμελλος επισήμανε ακόμα, ότι θα εξεταστούν οι χωροθετήσεις, που προτείνονται στους Δήμους και τους φορείς διαχείρισης (η ΔΙΑΑΜΑΘ εν προκειμένω για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη), ενώ έκανε λόγο για «έτοιμα έργα», όσον αφορά τις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), αφού έχει γίνει σχετική προετοιμασία από τα υπουργεία Οικονομίας και Εσωτερικών και πλέον θα δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για τη χρηματοδότηση των Δήμων, ώστε να επικαιροποιήσουν τα σχέδιά τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων