Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Φάουτσι: Ο κορωνοϊός δεν θα είναι για πολύ ακόμα πανδημία χάρη στο εμβόλιο

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που φτάνουν από την ιατρική κοινότητα μετά τα θετικά νέα που παρουσίασε η Pfizer για την αποτελεσμάτικοτητα της τάξεως του 90% του εμβολίου της.

«Ο κορωνοϊός δεν θα είναι πανδημία για πολύ καιρό ακόμη χάρη στη γρήγορη πρόοδο που παρουσίασε το εμβόλιο», δήλωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

«Θα μπορούσε όμως ο κορωνοϊός να καταστεί ενδημικός για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Φάουτσι σε εκδήλωση που οργανώθηκε από Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων, ομάδα προβληματισμού με έδρα το Λινδίνο.

Τα σχόλια του Φάουτσι για τον κορωνοϊό έρχονται μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων από Pfizer και BioNTech , ενώ σύντομα αναμένεται και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τη Moderna.

«Τα εμβόλια θα μας βοηθήσουν σημαντικά. Εκείνος όμως που πρέπει να κάνουν όλες οι χώρες του κόσμου είναι να ενισχύσουμε τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού», συμπλήρωσε ο Φάουτσι.

«Η μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε στα βιζόν στη Δανία δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ανάπτυξη εμβολίων», τόνισε ο Φάουτσι ενώ επιστήμονες ανησυχούν για τη μετάλλαξη επειδή συνέβη στην πρωτεΐνη του ιού, την οποία στοχεύουν τα εμβόλια

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων