Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Φαρμακευτική δέσμευσε τη μισθοδοσία προσωπικού του νοσοκομείου Παπαγεωργίου!

Τον  κίνδυνο να μείνει το προσωπικό του νοσοκομείου απλήρωτο, ενώ την ίδια ώρα φαρμακευτικές εταιρείες προσφεύγουν σε αγωγές και δεσμεύουν χρήματα από τη μισθοδοσία του προσωπικού, τόνισε μιλώντας  , στο “Πρακτορείο 104,9 FM” και στην εκπομπή “Καθημερινά”, που παρουσιάζουν ο Χρήστος Μάτης και η Νικόλ Καζαντζίδου, ο συντονιστής διευθυντής του Παπαγεωργίου, Αναστάσιος Κυριακίδης.

“Καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες μέσα σε αυτή τη λαίλαπα να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας” είπε ο κ. Κυριακίδης και τόνισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να καλύψουν τη μισθοδοσία του προσωπικού, ενώ δεν αποκλείεται να ξεμείνει το νοσοκομείο και από βασικά υλικά (π.χ. σύριγγες), όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Κυριακίδης ανέφερε, μάλιστα, ότι υπήρξε φαρμακευτική εταιρεία που δέσμευσε χρήματα, τα οποία υπήρχαν στην τράπεζα για αμοιβές προσωπικού.

Εξήγησε ότι ως νοσοκομείο χρωστούν περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια στους προμηθευτές τους, ποσό το οποίο θα κάλυπταν με ευκολία, αν λάμβαναν από τα ασφαλιστικά ταμεία οφειλές που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

HTML tutorial

Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει θέμα κακοδιαχείρισης ή άλλου άστοχου χειρισμού, αλλά ότι το κράτος πρέπει να φροντίσει για την υπεσχημένη επιχορήγηση. Επισήμανε επίσης ότι στην Αθήνα, ανάλογο νοσοκομείο με το Παπαγεωργίου και τη μισή κίνηση ασθενών μπορεί να έχει και τριπλάσια επιχορήγηση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων