Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

FBI: Συλλάβαμε τους εγκέφαλους των Anonymous

Οι διαδικτυακές επιθέσεις των Anonymous έχουν περιοριστεί σημαντικά καθώς έχουν συλληφθεί πολλά από τα μέλη τους, όπως ανακοίνωσε ειδικός πράκτορας του FBI.

Οι Anonymous προσέλκυσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον στα τέλη του 2010 μέσα από μια σειρά επιθέσεων εναντίον αμερικανικών επιχειρήσεων και κυβερνητικών οργανισμών κλέβοντας δεδομένα και χακάροντας ιστοσελίδες.

Ωστόσο, οι πρόσφατες συλλήψεις πέντε μελών της Lulz Security, μια ισχυρής ομάδας χάκερ, είχαν «τεράστιο αποτρεπτικό αποτέλεσμα» στην ομάδα των Anonymous, σύμφωνα με τον Austin P. Berglas, ειδικό πράκτορα και επικεφαλής του τμήματος κυβερνοχώρου του FBI στη Νέα Υόρκη.

«Όλοι αυτοί που συνελήφθησαν αποδείχθηκε ότι ήταν σημαντικοί παράγοντες στους Anonymous», δήλωσε ο Berglas.

Οι συλλήψεις έγιναν με τη βοήθεια ενός βασικού πληροφοριοδότη, του Hector Monsegur, γνωστός και ως «Sabu», ο οποίος συνελήφθη και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI. Ο φόβος να τους καταδώσει ένας από τους δικούς τους έσπειρε τη διχόνοια στην ομάδα, σύμφωνα με τον Berglas.

«Η ομάδα υπάρχει ακόμα και ανεβάζει πράγματα στο Twitter, αλλά δεν ακούμε πλέον για μεγάλες επιθέσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε συλλάβει τα σημαντικότερα μέλη της», εξηγεί ο Berglas.

Η Gabriella Coleman, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο McGill που μελετά τους Anonymous, είπε ότι δεν υπήρχε «καμία αμφιβολία» πως οι συλλήψεις κατάφεραν ένα σημαντικό πλήγμα σε «έναν κεντρικό κόμβο της δραστηριότητας» της ομάδας. Ωστόσο, οι Anonymous συνεχίζουν να υφίστανται, συμπληρώνει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων