Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Φερνάντες: «Ο Μαραντόνα κρίθηκε άδικα από την κοινωνία της Αργεντινής»

O πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, αποχαιρέτησε με λόγια φορτισμένα συγκίνηση, τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, λίγο μετά την αναχώρηση της σορού του από την έδρα της κυβέρνησης, Casa Rosada, για την ταφή του στο ιδιωτικό νεκροταφείο Jardin de Bella Vista.

Ο Φερνάντες, ένας ακόμη Αργεντινός αυτές τις μέρες, ο οποίος παραμένει απαρατήρητος από το μέγεθος του Μαραντόνα, υποφέροντας από το θάνατο του ινδάλματός του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Ole, εξέφρασε τη λύπη του:

«Εκείνο που μας έδωσε ο Μαραντόνα είναι η ευτυχία. Υπήρξε ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Ήμουν αρκετά τυχερός που τον είδα να παίζει. Τον είδα κάποια ημέρα να σκοράρει τέσσερα γκολ», είπε ο πρόεδρος της Αργεντινής και συμπλήρωσε:

«Η κοινωνία της Αργεντινής ήταν πολύ άδικη με τον Μαραντόνα. Πολλοί δεν έχουν κρίνει τον εαυτό τους, όπως έχουν κρίνει τη Μαραντόνα», πρόσθεσε, ενώ μιλώντας για τα επεισόδια στην έδρα της κυβέρνησης τόνισε:

«Αν δεν το είχαμε οργανώσει, όλα θα ήταν χειρότερα επειδή το πλήθος ήταν ασταμάτητο. Όλα λειτούργησαν πολύ καλά μέχρι που κάποιοι κατάλαβαν ότι θα έμεναν έξω, έσπευσαν, έσπασαν την μπροστινή πόρτα και όλα έγιναν περίπλοκα εκεί», συμπλήρωσε.

«Ο Ντιέγκο ανήκει στον κόσμο. Δεν είναι της Αργεντινής. Ανήκει στον κόσμο. Αυτές οι προσωπικότητες γεννιούνται μία φορά. Θα υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες, δεν αμφιβάλλω, αλλά ο Μαραντόνα ήταν διαφορετικός. Λόγω της ευφυΐας του, της ηγεσίας του, της ασεβείας του … τον είδα να παίζει στα 16 και ήταν ασεβής.

Αμφιβάλλω ότι θα δω ξανά έναν τέτοιο παίκτη στη ζωή μου. Ο Μαραντόνα ήταν πολύ γνήσιος. Πολλές φορές ήταν πολιτικά λανθασμένος. Ήταν αυστηρός και ακριβής. Προφανώς τον ενοχλούσε η δύναμη των ισχυρών. Ο Ντιέγκο είχε την αρετή να αγγίζει τον ουρανό με τα χέρια του, αλλά δεν πήρε ποτέ τα πόδια του από το έδαφος. Αυτό τον έκανε εξαιρετικά ανθρώπινο και γνήσιο.»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων