Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: 8 διεθνείς παραγωγές και αφιέρωμα στη γερμανική Φόλκσμπύνε

Οκτώ διεθνείς παραγωγές και αφιέρωμα στην περίφημη γερμανική Φόλκσμπύνε φιλοξενεί το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει για δύο μήνες τη σύγχρονη ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή.

Όλος ο Σαίξπηρ σε ένα τραπέζι

Από 1 έως 9 Ιουνίου, οι Forced Entertainment παρουσιάζουν τα άπαντα του Σαίξπηρ, και ό, τι συμβαίνει στη σκηνή διαδραματίζεται πάνω σε ένα τραπέζι κουζίνας, με πρωταγωνιστές απλά οικιακά αντικείμενα!

Με τέσσερα έργα κάθε μέρα (ένα ανά μία ώρα), στο νέο Χώρο Β της Πειραιώς 260.

Ύμνος στον έρωτα

Στο Η της Πειραιώς 260, στις 1 και 2 Ιουνίου έρχεται η ανερχόμενη Πολωνή σκηνοθέτης Μάρτα Γκουρνίτσκα, που μέσα από το έργο της σχολιάζει την έκπτωση των ανθρωπιστικών αξιών στη χώρα της και κατ’ επέκταση σε όλη την Ευρώπη.

From basement to roof

Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου-ντοκουμέντο που έρχεται από το Ιράν και παρουσιάζει τη συγκλονιστική ιστορία του ροκ συγκροτήματος Yellow Dogs από την Τεχεράνη.

Στον χώρο Δ της Πειραιώς 260, στις 8 και 9 Ιουνίου.

Αυτοκρατορία

Στις 15 και 16 Ιουνίου, στο Η της Πειραιώς 260 έρχεται μια ακόμη παράσταση θεάτρου-ντοκουμέντο, από τον Ελβετό σκηνοθέτη Μίλο Ράου. Στην παράσταση αυτή ηθοποιοί από την Ελλάδα, τη Συρία και τη Ρουμανία (Ramo Ali, Ακύλλας Καραζήσης, Rami Khalaf, Μάγια Μόργκενστερν), αφηγούνται τα βιώματά τους ως μετανάστες.

Τα στοιχειώδη σωματίδια

Πρόκειται για μια παράσταση εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του Μισέλ Ουελμπέκ, που μιλά για την παρακμή των δυτικών κοινωνιών και έρχεται στις 29 και 30 Ιουνίου στον χώρο Δ της Πειραιώς 260.

Δημοκρατία στην Αμερική

ο Ιταλός Ρομέο Καστελλούτσι έρχεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, από τις 30 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου με την νέα του παραγωγή η οποία μας μεταφέρει στον κόσμο των πουριτανών και των ιθαγενών της Αμερικής και μιλάει για ζητήματα όπως η γλώσσα της επικοινωνίας, η θρησκεία και η έννοια της κοινότητας.

Γράμμα σ’ έναν άντρα

Πρόκειται για συνεργασία των Ρόμπερτ Ουίλσον και Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ που θα παρουσιαστεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, από τις 10 ως τις 13 Ιουλίου. Το κοινό θα απολαύσει τον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ σε ένα ξεχωριστό θεατρικό σόλο.

Προμηθέα Δεσμώτη & Ικέτιδες

Η παράσταση στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου θα προσεγγίσει δύο αμιγώς πολιτικά έργα του Αισχύλου σε μία κοινή παράσταση, στις 4 και 5 Αυγούστου.

Αφιέρωμα στην Φόλκσμπύνε

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, που θα διαρκέσει από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου, το κοινό μπορεί να απολαύσει τρεις θεατρικές παραστάσεις:

Τον Παίκτη του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία Φρανκ Κάστορφ στις 19 και 20 Ιουνίου, στο Δ της Πειραιώς 260.

Το Σ’ αγαπώ, αλλά επέλεξα την αποδραματοποίση σε σκηνοθεσία Ρενέ Πόλλες στις 17 και 18 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο της Πειραιώς.

Το Μουρμουρητό σε σκηνοθεσία του Χέρμπερτ Φριτς, ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες που ανέδειξε ποτέ η Φόλκσμπύνε. Στην ιδιαιέτερη αυτή παράσταση οι δεκατέσσερις ηθοποιοί παίζουν, μουρμουρίζοντας μία μόνο λέξη: «Murmel Murmel».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων