Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

FIFA: Σκέψεις για 24 ομάδες στο Μουντιάλ συλλόγων

Σχέδιο που περιλαμβάνει την αύξηση των ομάδων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων σε 24, σκέφτεται πολύ σοβαρά  η FIFA.

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ανώτατης αρχής του ποδοσφαίρου, που δεν κατονομάζει η ισπανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo», φέρεται να αποκάλυψε πως η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο της επέκτασης του τουρνουά σε 18 ημέρες.

Σε αυτό θα καταρτιστούν τρεις όμιλοι των 8 ομάδων από τις 5 Ηπείρους, τη στιγμή που μέχρι τώρα η διοργάνωση τελείται μόνο με τη συμμετοχή των νικητών καθεμιάς από τις συνομοσπονδίες-μέλη που απαρτίζουν την FIFA.

Η εφημερίδα της Ισπανίας αναφέρει ακόμη ότι η κατανομή θα είναι ως εξής: 12 ομάδες από την Ευρώπη, 5 από τη Νότια Αμερική, 2 από την Αφρική, την Ασία και την Βόρεια Αμερική και μία από την Ωκεανία.

Οι 12 ομάδες από την Ευρώπη, θα είναι οι τέσσερις τελευταίες νικήτριες του Champions Leagueοι τέσσερις τελευταίες φιναλίστ και οι τέσσερις με την υψηλότερη βαθμολογία. Οι προτάσεις αυτές που αφορούν την επέκταση του Μουντιάλ των συλλόγων έγιναν την περασμένη εβδομάδα επί ινδικού εδάφους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων