Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

FIFA: Απομάκρυνε από το Αφγανιστάν 100 παίκτριες και τις οικογένειές τους

H FIFA ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με την κυβέρνηση του Κατάρ για να απομακρύνει σχεδόν 100 γυναίκες παίκτριες και τις οικογένειές τους από το Αφγανιστάν.
Η βοηθός υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Λόλβαχ Αλκατέρ ανέφερε ότι οι παίκτριες και οι οικογένειές τους ήταν μεταξύ των επιβατών έφτασαν χθες με πτήση από την Καμπούλ.

Η FIFA ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η ομάδα, η οποία περιλάμβανε παίκτριες, θεωρήθηκε ότι ήταν στα υψηλότερα επίπεδα κινδύνου. Ευχαρίστησε το Κατάρ για την υποστήριξή του και για τη «διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης» των παικτών και των οικογενειών.

«Η ηγεσία της FIFA συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση του Κατάρ από τον Αύγουστο για την αποχώρηση παικτριών και θα συνεχίσει να εργάζεται στενά για την ασφαλή απομάκρυνση περαιτέρω μελών της αθλητικής οικογένειας στο μέλλον», πρόσθεσε.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδηλασίας (UCI) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι βοήθησε στην απομάκρυνση 165 προσφύγων από το Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων γυναικών αθλητών ποδηλασίας, δημοσιογράφων και αγωνιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η ΔΟΕ βοήθησε περίπου 100 μέλη της Ολυμπιακής κοινότητα» στο Αφγανιστάν για να φύγουν από τη χώρα.

Η Αυστραλία βοήθησε στην αποχώρηση περισσότερων από 50 γυναικών από το Ασφανιστάν, ενώ αρκετές παίκτριες από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του Αφγανιστάν έλαβαν άσυλο στην Πορτογαλία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων