Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Φιμώνει το twitter o Ερντογάν

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να περιορίσει δια νόμου την χρήση του Twitter και υπόλοιπων κοινωνικών δικτύων για τους πολίτες της Τουρκίας. Με νέες δηλώσεις του ο Τούρκος πρωθυπουργός σκοπεύει να θέσει στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση το ζήτημα της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπό αυστηρούς όρους για τους χρήστες τους καθώς πιστεύει ότι ο «μπελάς», όπως είχε αποκαλέσει παλαιότερα το Twitter είναι πιο επικίνδυνος ακόμη και από ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση!

Ο Ερντογάν τα έχει βάλει για τα καλά με την ελευθερία του λόγου που προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ μάλιστα περίπου 25 χρήστες του Twitter συνελήφθησαν με το πρόσχημα ότι υποκίνησαν προπαγάνδα με τις ενημερώσεις στον προσωπικό τους λογαριασμό κατά της κυβέρνησης την ίδια στιγμή που ο Τουρκικός Τύπος αδιαφορούσε επιδεικτικά για τις διαδηλώσεις και τους τραυματισμούς στην πλατεία Ταξίμ. Μάλιστα σε κάποια τηλεοπτικά κανάλια η ροή του προγράμματος όχι μόνο συνεχίστηκε κανονικά χωρίς καμία αναφορά στο θέμα αλλά προέβαλλαν εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ με πιγκουΐνους.

Ο Αλί Σαχίν, υπεύθυνος τύπου και αντιπρόεδρος του κόμματος δήλωσε πως είναι αναγκαίο να μπουν σε τάξη τα κοινωνικά δίκτυα μέσω της επιβολής νομοθετικών ρυθμίσεων ενώ ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Γιαλσίν Ακτογάν υπονόησε πως η αναταραχή που προκλήθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων ήταν επιτηδευμένη με στόχο να ανατραπεί η κυβέρνηση.

Υποστηρίζουν πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά, (δηλαδή για την στήριξη της κυβέρνησης ) και πως οι ανακρίβειες και τα ψέματα θα πρέπει να αποφεύγονται ενώ σε περίπτωση που κάποιος χρήστης υποπέσει σε τέτοιο σφάλμα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις ανάλογες κυρώσεις (οι οποίες δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη).

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Σαχίν είπε για τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πως «Αν η συνέπεια αυτού που γράφουν είναι η λεηλασία ενός καταστήματος ή το κάψιμο ενός οχήματος, εκείνος που το έγραψε πρέπει να αναλάβει το κόστος» παραλείποντας φυσικά να αναφέρει το μερίδιο ευθύνης της κυβέρνησης η οποία ήταν η αιτία πρόκλησης των αναταραχών αυτών με την στάση της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων