Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Financial Times: Τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μετά την έξοδο από τα Μνημόνια

Στο τέλος των ελληνικών μνημονίων το 2018 αλλά και στα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν την επομένη των πρoγραμμάτων στήριξης επικεντρώνεται σημερινό άρθρο των Financial Times.

«Η ελληνική βουλή αυτήν την εβδομάδα ψήφισε το τελευταίο “βουνό” σαρωτικών μεταρρυθμίσεων — που αφορούν τα πάντα, από αγορές ενέργειας μέχρι τα εργατικά σωματεία — ώστε να ξεκλειδώσει την τελευταία δόση του πακέτου διάσωσης» επισημαίνει το δημοσίευμα.

«Ωστόσο στις Βρυξέλλες υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν η έξοδος από τα μνημόνια θα είναι όσο απρόσκοπτη επιθυμεί ο κ. Τσίπρας» τονίζουν οι FT.

«Καταρχήν υπάρχει το ζήτημα της δίκης του πρώην επικεφαλής του ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, καθώς και η εκκρεμής δίκη τριών πρώην αξιωματούχων της Ευρωζώνης που εργάστηκαν ένα ως στελέχη στο ΤΑΙΠΕΔ που εμπνέουν ανησυχία στην ΕΕ για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Επιπλέον Ελλάδας θα πρέπει να πραγματοποιηθούν ευαίσθητες συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», επισημαίνει το δημοσίευμα, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η απουσία γερμανικής κυβέρνησης μπορεί να καθυστερήσει και αυτή τη διαδικασία που αναμενόταν να ξεκινήσει την άνοιξη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων