Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Φινλανδία: Τίμησαν τα θύματα της επίθεσης στην Τουρκού

Ενός λεπτού σιγή τήρησαν σήμερα το πρωί οι Φινλανδοί στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης που σημειώθηκε την Παρασκευή στην πόλη Τούρκου.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν όταν τους επιτέθηκε με μαχαίρι ένας 18χρονος Μαροκινός ο οποίος συνελήφθη και κρατείται. Σύμφωνα με τις αρχές, ο νεαρός έφτασε στην Τούρκου πέρσι και είχε ζητήσει άσυλο στη Φινλανδία. Έχουν επίσης συλληφθεί άλλα πέντε πρόσωπα που ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στην Τούρκου, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στην Πλατεία της Αγοράς για να αφήσουν λίγα λουλούδια και να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων. Παρόντες επίσης ήταν πολλοί πολιτικοί, ένστολοι διασώστες και αστυνομικοί.

Ανάμεσα στο πλήθος ήταν και ο Χάσαν Ζαμπίρ, που κατάφερε να πάει στο σημείο καθισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ο Ζαμπίρ, Βρετανός υπήκοος, τραυματίστηκε την Παρασκευή στην προσπάθειά του να βοηθήσει μια γυναίκα που δέχτηκε επίθεση από τον 18χρονο. “Ήθελα να δείξω τον σεβασμό μου στα θύματα”, είπε στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet πριν επιστρέψει και πάλι στο νοσοκομείο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων