Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Φινλανδία: Τσάμπα εργασία για όσους πάρουν άσυλο

Η φινλανδική κυβέρνηση θα προβαίνει τακτικά σε επαναξιολόγηση των συνθηκών που επικρατούν στις χώρες προέλευσης των αιτούντων άσυλο, δύο φορές το χρόνο, και αν το κρίνει απαραίτητο θα ακυρώνει τις άδειες παραμονής που τους έχει χορηγήσει.

«Η νέα σειρά μέτρων θα καταστήσει αυστηρότερες τις πρακτικές μας και θα εξαλείψει πιθανούς παράγοντες έλξης» των προσφύγων, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της χώρας.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει να αναθέτει αμισθί εργασία σε αιτούντες άσυλο, προκειμένου να «ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους!» ήταν η ακριβής διατύπωση της κυβέρνησης.

«Δεν αφορά απαραίτητα εργασία με αμοιβή, μπορεί να είναι εργασίες στην ύπαιθρο, κάποιες εργασίες συντήρησης σε κέντρα υποδοχής (…) Όσο περισσότερο οι άνθρωποι μένουν αδρανείς, τόσο περισσότερο απογοητευμένοι νιώθουν» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάρι Λίντστρομ.

HTML tutorial

Παράλληλα, θα προσφέρεται στους αιτούντες άσυλο σεμινάριο επιμόρφωσης για τον φινλανδικό πολιτισμό, τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών κ.α.

Η Φινλανδία έχει υποδεχτεί φέτος 32.000 αιτούντες άσυλο, από 3.600 τον περασμένο χρόνο.

πηγή: The Press Project

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων