Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Φιντέλ Κάστρο: Θα πεθαίνω, αλλά να μείνουν οι ιδέες μου

Ο 89χρονος Φιντέλ Κάστρο εκφώνησε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας. Γνωρίζοντας ότι σύντομα θα τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις του, κάλεσε τα μέλη του Κόμματος να «βοηθήσουν ώστε οι ιδέες του να παραμείνουν ζωντανές».

«Σύντομα θα είμαι 90 χρονών», είπε ο Κάστρο, στη μεγαλύτερη διάρκειας δημόσια εμφάνιση που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. «Για όλους έρχεται η ώρα μας, αλλά οι ιδέες των Κουβανών Κομμουνιστών θα παραμείνουν ως απόδειξη σε αυτό τον πλανήτη ότι αν λειτουργήσουν με θέρμη και υποστήριξη, μπορούμε να πράξουμε τα υλικά και τα πολιτιστικά αγαθά που χρειάζονται οι άνθρωποι. Και πρέπει να πολεμήσουμε χωρίς ανακωχή για την απόκτησή τους», υπογράμμισε ο Φιντέλ Κάστρο.

Παράλληλα, στο συνέδριο ανακοινώθηκε ότι ο Ραούλ Κάστρο θα παραμείνει επικεφαλής του κόμματος για δεύτερη θητεία, μέχρι το 2021, στέλνοντας το μήνυμα πως η επαναστατική γενιά της Κούβας θα εξακολουθήσει να έχει την εξουσία στο νησί, παρά το γεγονός ότι τα μέλη της γερνούν και πεθαίνουν.

Δείτε τις δηλώσεις του Κάστρο, ενώ πλήθος ακροατών δακρύζει κατά την ομιλία του κουβανού ηγέτη:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων