Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Φλόριντα: Χάκερ προσπάθησε να δηλητηριάσει το νερό μίας πόλης

Ένας χάκερ κατάφερε να διεισδύσει παράνομα στο δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών εγκαταστάσεων ύδρευσης στην Φλόριντα, δίδοντας οδηγίες για την αύξηση σε επικίνδυνο επίπεδο της συγκέντρωσης χημικού προσθέτου στο νερό, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, η τοπική αστυνομία.

Η ηλεκτρονική αυτή επίθεση ευτυχώς εντοπίστηκε αμέσως και έγινε διόρθωση ώστε κανένας ντόπιος καταναλωτής ενός προαστίου της μεγάλης πόλης Τάμπα της Φλόριντα να μην κινδυνεύσει, διευκρίνισε ο Μπομπ Γκουαλτιέρι, ο σερίφης της κομητείας Πινέλας.

Ωστόσο η κυβερνοεπίθεση αυτή ανέδειξε τον κίνδυνο που διατρέχουν σημαντικές υποδομές των ΗΠΑ από την ηλεκτρονική πειρατεία, πρόσθεσε ο σερίφης.

Η κακόβουλη διείσδυση στο ηλεκτρονικό σύστημα αυτής της μονάδας επεξεργασίας ύδατος του Όλντσμαρ εντοπίστηκε την Παρασκευή από τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος παρατήρησε έκπληκτος ότι κάποιος μετακινούσε εξ αποστάσεως τον κέρσορα του ποντικιού του, κλικάροντας για να αλλάξει την περιεκτικότητα υδροξειδίου του νατρίου στο νερό.

Η ουσία αυτή, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ρύθμιση της οξύτητας του νερού, είναι διαβρωτική και επικίνδυνη σε υψηλή περιεκτικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων