Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Φλόριντα: Ο Μπάιντεν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας

Ο επίσημος απολογισμός από την κατάρρευση της πολυκατοικίας κάνει λόγο μέχρι στιγμής για 18 νεκρούς και 140 αγνοούμενους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν επισκέφτηκε την περιοχή μαζί με τη σύζυγό του, Τζιλ Μπάιντεν και αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο του σε συναντήσεις με τους διασώστες και τους συγγενείς των νεκρών και των αγνοουμένων.

«Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ», επανέλαβε ο Μπάιντεν σε μια ομάδα ανδρών και γυναικών που συμμετείχαν στις πρώτες επιχειρήσεις διάσωσης. «Αυτό που κάνετε εδώ είναι απίστευτο».

«Αναγκαστήκαμε να διακόψουμε τις επιχειρήσεις (…) τα ξημερώματα γιατί ανησυχούμε» για το τμήμα του κτιρίου που παρέμεινε όρθιο μετά την κατάρρευση, εξήγησε η δήμαρχος του Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα. Η έρευνα θα ξαναρχίσει μόλις διασφαλιστεί η ασφάλεια των διασωστών, διαβεβαίωσε καθώς οι πυροσβέστες ανησυχούν ότι το εναπομείναν τμήμα μπορεί να καταρρεύσει.

Το πρόγραμμα του προέδρου των ΗΠΑ προβλέπει ότι θα έχει τριώρη συνάντηση με συγγενείς νεκρών και αγνοουμένων. Νωρίτερα συναντήθηκε με τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που έδειξε εξ αρχής. Ο Μπάιντεν, ο οποίος είχε δηλώσει ότι στόχος του είναι να επανενώσει τη διχασμένη Αμερική, απάντησε: «Δείχνουμε στη χώρα ότι μπορούμε να συνεργαστούμε σε κάτι πραγματικά σημαντικό».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων