Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Φόβοι για απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μαλτάς

Οι άνθρωποι του Ερντογάν, φαίνεται ότι έχουν βάσιμους φόβους για απόπειρα δηλητηρίασης του τούρκου προέδρου. Όλα τα γεύματα του τούρκου ηγέτη περνούν από αναλύσεις πριν σερβιριστούν, σύμφωνα με δήλωση του Τζεβντέτ Ερντόλ, προσωπικού γιατρού του Ερντογάν και αντιπροέδρου του AKP.

Οι ίδιοι έλεγχοι, εκτός από το προεδρικό μέγαρο γίνονται και σε όποιο μέρος βρεθεί ο τούρκος πρόεδρος στα πλαίσια περιοδειών του.  Μάλιστα ο Ερντόλ ανέφερε και το σχέδιο εγκατάστασης ολόκληρου εργαστηρίου αναλύσεων μέσα στο προεδρικό μέγαρο.

«Έχουμε εγκαταστήσει μία πενταμελή ομάδα που απασχολείται στο παλάτι 14 ώρες την ημέρα. Έχουμε καταρτίσει ένα σχέδιο εργασίας πάνω στη διατροφή και την υγεία του Προέδρου Ερντογάν. Οτιδήποτε τρώει και πίνει περνά από ανάλυση για ραδιενέργεια, χημικά, βαρέα μέταλλα και βακτήρια» δήλωσε ο Ερντόλ.

Ο προσωπικός γιατρός του Ερντογάν, πιστεύει ότι η τροφή είναι πλέον σύνηθες μέσο για να εξοντωθεί ένα πολιτικό πρόσωπο, ενώ αναφέρει στη Hurriyet ότι δολοφονίες επιφανών προσώπων δεν γίνονται πλέον με σφαίρες.

Ωστόσο είναι καθησυχαστικός για τις ως τώρα αναλύσεις, οι οποίες σύμφωνα με τις δηλώσεις του δεν έχουν δώσει κάποιο σοβαρό δείγμα.

Πηγή: Hurriyet και αναδημοσίευση σε Ημερησία

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων