Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Φοιτητές του Α.Π.Θ. μετέτρεψαν τις καινοτόμες ιδέες τους σε «business plans»

Φοιτητές του Α.Π.Θ. μετέτρεψαν τις καινοτόμες ιδέες τους σε «business plans» φτιάχνοντας εικονικές επιχειρήσεις και αξιολογήθηκαν από επιχειρηματίες. Η δομή, η καινοτομία, η βιωσιμότητα, ο τρόπος χρηματοδότησης της κάθε εταιρείας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, τα κριτήρια για να επιλεγεί το καλύτερο «business plan».

Με στόχο την προαγωγή των καινοτόμων ιδεών των φοιτητών του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί Τελετή Απονομής των Βραβείων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Εύγε Επιχειρείν», αύριο, Πέμπτη 19 Μαρτίου και ώρα 18:00, στο ΚΕ.ΔΕ.Α. του Α.Π.Θ.

Η δημιουργία του πρώτου θεματικού πάρκου στην Ελλάδα που συνδυάζει στοιχεία οικο- και αγροτουρισμού με θέματα από την αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία, η κατασκευή ρούχων και αξεσουάρ με ενσωματωμένη νανοτεχνολογία, η παρακίνηση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης διαμέσου ορχηστρικής κλασικής μουσικής αλλά και η αξιοποίηση μεταχειρισμένων αντικειμένων, είναι ορισμένες μόνο από τις ιδέες των φοιτητών του ΑΠΘ.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικών του Α.Π.Θ., Αν. Καθηγητής, Νικόλαος Βαρσακέλης, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της ΔΑΣΤΑ, Καθηγητής Κυριαζής Πιτιλάκης και η Επιστημονικά Υπεύθυνη της ΜΟΚΕ, Κοσμήτορας της Σχολής ΟΠΕ, Ευγενία Πετρίδου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ), με την υποστήριξη της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Α.Π.Θ. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων