Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Φον ντερ Λάιεν για τηλεδιάσκεψη με Ερντογάν: «Kαλή ανταλλαγή απόψεων με τον Τούρκο πρόεδρο»

Τηλεδιάσκεψη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η επικεφαλής της Κομισιόν έκανε λόγο για μια «καλή συζήτηση» με τον Τούρκο πρόεδρο, αναφορικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, την κατάσταση με τον κορωνοϊό και την οικονομική ανάκαμψη.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν της είπε ότι η Τουρκία βλέπει το μέλλον της στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, όπως και ότι η ΕΕ είναι στις προτεραιότητες της τουρκικής ατζέντας. Η Άγκυρα θέλει να γυρίσει μία νέα σελίδα στις σχέσεις με την ΕΕ το 2021, συμπλήρωσε.

Παράλληλα όμως ο Ερντογάν σχολίασε ότι «το 2020 δεν μπορεί να αξιολογηθεί, λόγω των ιδιοτροπιών και των τεχνητών προβλημάτων από κάποια μέλη της ΕΕ» και συμπλήρωσε ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη «όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές σχέσεις, αλλά και αναφορικά με την κοινά αποδεκτή γεωγραφία».

HTML tutorial

Ακόμη ο Ερντογάν- σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Άγκυρας- υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν βήματα στις διαπραγματεύσεις για την αποκατάσταση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την επαναλειτουργία των μηχανισμών διαβούλευσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων