Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Φον Ντερ Λάιεν: Θα έχει «διαστημική» συνάντηση με αστροναύτη του ISS

Μία «διαστημική» συνάντηση αναμένεται να έχει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την προσεχή Δευτέρα (24/1).

Από τις 16:30 μέχρι τις 16:50 (ώρα Ελλάδας), η κυρίας Φον Ντερ Λάιεν θα συνομιλήσει με τον Γερμανό αστροναύτη, Ματίας Μάουρερ, που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Ο συμπατριώτης της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αστροναύτης θα απαντήσει στις ερωτήσεις που εστάλησαν με το hashtag #SpaceChat και θα αφορούν από τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής που φαίνεται από το διάστημα μέχρι τις συμβουλές προς τους επίδοξους αστροναύτες. Παράλληλα, η επικεφαλής της Κομισιόν θα αναφερθεί σε μερικές από τις επερχόμενες σημαντικές πρωτοβουλίες διαστημικής πολιτικής της ΕΕ.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί μέσω του EbS, του Instagram (@europeancommission και @vonderleyen) και του LinkedIn μέσω της Φον Ντερ Λάιεν.

Τον Δεκέμβριο του 2020, ανατέθηκε στον Μ. Μάουρερ η πρώτη του αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, γνωστή ως «Cosmic Kiss». Είναι ο δεύτερος αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) που πέταξε στο πλαίσιο του Προγράμματος Εμπορικού Πληρώματος της NASA, ως μέρος του SpaceX Crew-3.

Το #SpaceChat πραγματοποιείται λίγο πριν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάσει τη νέα διαστημική στρατηγική της, τον Φεβρουάριο. Θα έχει δύο βασικούς στόχους: Πρώτον, παροχή αξιόπιστης, ασφαλούς και οικονομικής συνδεσιμότητας για επικοινωνίες και ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας σε όλη τη γηραιά ήπειρο και δεύτερον, να γίνει το διάστημα ένα ασφαλές περιβάλλον αναπτύσσοντας μια αποτελεσματική και ενιαία προσέγγιση για τη διαχείριση της διαστημικής κυκλοφορίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων