Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Forbes: Γνωρίστε την 27χρονη Λατίνα πετυχημένη και αυτοδημιούργητη επιχειρηματία, Ντανιέλα Πίρσον

Η Daniella Pierson, η οποία ίδρυσε την εταιρεία ενημερωτικών δελτίων The Newsette με επίκεντρο τις γυναίκες, όταν ήταν 19 ετών, είναι τώρα μια από τις πιο πλούσιες έγχρωμες γυναίκες στις Η.Π.Α. και, σε ηλικία 27 ετών, είναι νεότερη από οποιαδήποτε αυτοδημιούργητη γυναίκα επιχειρηματία με εννιαψήφια περιουσία.

Ιδρυτής της Latinx, η Pierson έχτισε το The Newsette από το μηδέν με 40 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και κέρδη τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι. Πριν από δύο εβδομάδες πούλησε ένα μικρό μερίδιο στο The Newsette σε έναν επενδυτή σε μια συναλλαγή που αποτιμά την εταιρεία στα 200 εκατομμύρια δολάρια. Είναι τα πρώτα εξωτερικά χρήματα που παίρνει (εκτός από ένα δάνειο 15.000 δολαρίων από τους γονείς της, το οποίο ξεπλήρωσε) και παραμένει η πλειοψηφική μέτοχος της εταιρείας.

Είναι επίσης συνιδρυτής και συν-διευθύνουσα σύμβουλος της startup ψυχικής υγείας Wondermind με την τραγουδίστρια και ηθοποιό Selena Gomez και Mandy Teefey (CEO της Kicked to the Curb Productions και μητέρα του Gomez). Το μερίδιό της σε αυτή την εταιρεία, σε συνδυασμό με μετρητά και άλλες επενδύσεις που έχει κάνει, ανεβάζει την καθαρή περιουσία της Pierson στα 220 εκατομμύρια δολάρια, εκτιμά το Forbes. (Ενημέρωση: στις 11 Αυγούστου, η Wondermind ανακοίνωσε στο Instagram ότι συγκέντρωσε 5 εκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων υπό την ηγεσία της Serena Ventures της επενδυτής Serena Williams.)

Η Pierson, η οποία έκλεισε τα 27 την περασμένη εβδομάδα, είναι δέκα μήνες νεότερη από τη Lucy Guo, την πλουσιότερη γυναίκα κάτω των 30 ετών BIPOC στη λίστα του Forbes για το 2022 με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες της Αμερικής. Η Guo, (θα κλείσει τα 28 τον Οκτώβριο) ίδρυσε την εταιρεία τεχνολογίας Scale AI και εμφανίστηκε στη λίστα του Forbes με περιουσία αξίας 440 εκατομμυρίων δολαρίων. Η μόνη άλλη αυτοδημιούργητη γυναίκα στη λίστα του Forbes νεότερη από την Pierson είναι η Kylie Jenner, η οποία μόλις έγινε 25 ετών την Τετάρτη, 10 Αυγούστου.

Όταν η Pierson ήταν δευτεροετής φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης το 2015, δεν έβρισκε χρόνο να επισκεφτεί τους αγαπημένους της ιστότοπους, έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ενημερωτικό δελτίο που θα επιμελούσε το περιεχόμενο πολιτισμού, επιχειρήσεων, ομορφιάς και ευεξίας που ήθελε να διαβάσει η ίδια και οι φίλοι της. Πρώτα είπε στους ανθρώπους ότι εργαζόταν ως ασκούμενη σε μια cool εταιρεία ενημερωτικών δελτίων. «Δεν ήθελα να πω ότι ήμουν η ιδρύτρια», εξηγεί, εν μέρει επειδή της έλειπε η αυτοπεποίθηση. Εκείνη, όμως, έσπευσε, τύπωσε αντίγραφα και τα έβαλε στους κοινόχρηστους χώρους και στα λόμπι των κτιρίων γύρω από το πανεπιστήμιο.

Μόνο μετά την αποφοίτησή της, η Pierson άρχισε να ζητά διαφημίσεις. Λέει ότι τα έσοδα αυξήθηκαν από 1 εκατομμύριο δολάρια το 2019 σε 7 εκατομμύρια δολάρια το 2020 σε 40 εκατομμύρια δολάρια το 2021, με συνεργασίες και διαφημιστές που περιλαμβάνουν τις Bumble, Fidelity, Old Navy, Twitter και Walmart. Μπήκε στη λίστα Forbes Under 30 στην κατηγορία Media το 2020, όταν ήταν 24 ετών.

Τώρα το δωρεάν ενημερωτικό της δελτίο –το οποίο συνδυάζει ειδήσεις και συνδέσμους σε άρθρα για πράγματα όπως φυσικά προϊόντα ομορφιάς– έχει περισσότερους από 500.000 συνδρομητές, κυρίως γυναίκες ηλικίας 18 έως 35 ετών. Είναι ως επί το πλείστον πιο έξυπνο από το Daily Skimm με μια ασεβή στάση παρόμοια με αυτή της καθημερινής Morning Brew ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ. Οι συνδρομητές λαμβάνουν πόντους για την παραπομπή νέων αναγνωστών μέσω ενός εξατομικευμένου κωδικού παραπομπής. οι πόντοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εξαργυρώσετε οτιδήποτε, από ένα “αποκλειστικό κυριακάτικο ενημερωτικό δελτίο” (3 βαθμοί) έως μια ποικιλία swag: μια κούπα καφέ (15 πόντοι), ένα “cool” φούτερ (55 βαθμοί) ή δωρεάν καφές για ένα χρόνο (350 πόντοι).

Μέσα στο Newsette, ξεκίνησε επίσης το δημιουργικό πρακτορείο Newland, το οποίο δημιουργεί κανάλια TikTok για πελάτες και τους βοηθά να βρουν παράγοντες επιρροής για να προωθήσουν τις επωνυμίες τους, το 2020. Η πρώτη της καμπάνια ήταν για την Amazon την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2020, δίνοντας έμφαση σε 20 μικρές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από γυναίκες. Οι επιχειρήσεις έχουν αναπτυχθεί κυρίως από στόμα σε στόμα, λέει ο Pierson. το πρακτορείο δεν είχε ακόμη επίσημη κυκλοφορία και μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε τον δικό του ιστότοπο, αλλά αντιπροσώπευε υψηλότερο ποσοστό εσόδων από ό,τι η επιχείρηση ενημερωτικών δελτίων πέρυσι και επίσης το 60% των 40 υπαλλήλων της, λέει. (Μόλις προσέλαβε 10 ακόμη υπαλλήλους που θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.)

Η maven του ενημερωτικού δελτίου απολαμβάνει την καλή της τύχη, αλλά είναι μπροστά στο γεγονός ότι δεν είναι το τυπικό ιδανικό μιας επιτυχημένης επιχειρηματία. «Έχω  κατάθλιψη. Ήμουν φρικτή μαθήτρια», εξομολογείται.

Η μητέρα της μεγάλωσε φτωχή στην Κολομβία και τελικά έγινε στοματοχειρουργός και ο πατέρας της, που μεγάλωσε στους καταρράκτες του Νιαγάρα της Νέας Υόρκης, έχει αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα – όπου μεγάλωσε η Πίρσον. Ως μικρό παιδί είχε προβλήματα με τον ύπνο. Την ενοχλούσε το γεγονός ότι υπήρχε μαύρη ταινία στη μία πλευρά του κρεβατιού της αλλά όχι στην άλλη. Ανέπτυξε τελετουργίες, συμπεριλαμβανομένου του να κοιτάζει κάτω από το κρεβάτι μέχρι να «αισθανθεί σωστά». Στο μάθημα υγείας του γυμνασίου, συνειδητοποίησε ενώ σπούδαζε διαταραχές ψυχικής υγείας ότι είχε ΙΨΔ (Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή ). «Θεωρήθηκα το ανόητο δίδυμο με τον ιερέα της τάξης μου», λέει. Η δίδυμη αδερφή της, που γράφει με το όνομα Άλεξ Άστερ, πήγε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, αποφοίτησε με έπαινο, έχει 1 εκατομμύριο ακόλουθους στο TikTok (καθιστώντας την έναν από τους συγγραφείς που ακολουθούν περισσότερο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης) και έχει δημοσιεύσει δύο δημοφιλείς βιβλία φαντασίας/θρίλερ για νέους ενήλικες – ένα από τα οποία γίνεται ταινία από τη Universal και τους παραγωγούς της ταινίας Twilight.

Η Pierson δεν αναζήτησε θεραπεία για το OCD μέχρι που ήταν τελειόφοιτη στο κολέγιο. Ο ΣΔΣ της είχε πέσει κάτω από το 2,0 στο δεύτερο εξάμηνο του κατώτερου έτους και ανησυχούσε ότι θα την έδιωχναν από το σχολείο αν δεν ανέβαζε τους βαθμούς της. Εκτός από το να κοιτάζω κάτω από το κρεβάτι της, «χτυπούσα τα χέρια μου στο έδαφος –αυτό ήταν μέρος του τελετουργικού– τόσο δυνατά που τα χέρια μου άρχισαν να αιμορραγούν μια μέρα», θυμάται. «Έκλαιγα κάθε μέρα για τρεις μήνες». Ήξερε ότι χρειαζόταν βοήθεια, αλλά ήξερε επίσης ότι οι γονείς της δεν πίστευαν στους θεραπευτές. Με μερικά από τα χρήματα της θυγατρικής που έρχονταν από το The Newsette, πλήρωσε για να δει έναν θεραπευτή που συνταγογραφούσε το Prozac. που, με κάποια γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία, άλλαξε τα πράγματα. Έφτιαξε τη λίστα του κοσμήτορα στο τελευταίο έτος και πήρε σχεδόν όλα τα Α.

«Κάτι που ο Ντάνι και εγώ έχουμε κοινό: δεν μας αρέσει να χαζεύουμε σκληρά πράγματα», λέει η αδελφή της Άστερ. «Έχει αυτή την καταπληκτική ζωή και είναι τόσο επιτυχημένη», αλλά δεν έγιναν όλα εύκολα. Η Aster αρχικά απορρίφθηκε από πολλούς εκδότες και χώρισε τους δρόμους της με τον ατζέντη της πριν παρουσιάσει το βιβλίο της στο TikTok, κάτι που οδήγησε σε δημοπρασία μεταξύ των εκδοτών και εξαψήφια προκαταβολή. Οι αδερφές είναι κολλητές και έχουν βοηθήσει η μία την άλλη – ο Άστερ θα αντέγραφε την επεξεργασία του The Newsette για τον Pierson κάθε πρωί τις πρώτες μέρες, και η Pierson διαβάζει πρώτα τα κεφάλαια της Aster. «Εμπιστεύομαι τη γνώμη της για κανέναν», λέει η Άστερ.

Οδηγημένη σχεδόν σε ένα σημείο υπερβολής, η Pierson λέει ότι έκανε τις πρώτες της διακοπές μιας εβδομάδας σε τέσσερα χρόνια τον περασμένο μήνα. «Δεν μπορούσα να χαλαρώσω», λέει. «Τίποτα δεν μου φέρνει τόση ευτυχία όσο οι κατασκευαστικές εταιρείες». Ωστόσο, λέει ότι η ΙΨΔ της έχει εξελιχθεί αλλά δεν έχει εξαφανιστεί. έχει μάθει όχι μόνο να αντεπεξέρχεται, αλλά ελπίζουμε να αποτελεί έμπνευση και για τους άλλους.

«Δεν θέλω κανένας με προβλήματα ψυχικής υγείας να θεωρεί ότι είναι επιτυχημένος», λέει ο Pierson. «Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι η επιτυχία μπορεί να φαίνεται διαφορετική».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων