Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Forbes: H Ελλάδα είναι ανοιχτή σε νέες επενδύσεις και επιχειρήσεις

«Στις 2 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα ψήφισε αθόρυβα ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων, ενώ η γ’ αξιολόγηση φαίνεται να πέρασε απαρατήρητη. Μολονότι οι νέες μεταρρυθμίσεις είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητες σε πολιτικό επίπεδο, κανείς δεν αμφιβάλει ότι θα προχωρήσουν», γράφει το αμερικανικό περιοδικό Forbes στον απόηχο του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, επισημαίνoντας ότι το κλίμα είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξο, καθώς όλες οι ομιλίες εστίαζαν στις επενδύσεις.

«Η Ελλάδα φαίνεται ότι είναι ανοιχτή για τις επιχειρήσεις. Το ενδιαφέρον για επενδύσεις φτάνει μέχρι την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έχει σημειώσει σημαντική μεταστροφή», τονίζει το αμερικανικό περιοδικό και προσθέτει: «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε την ανάγκη για δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς τους επενδυτές».

«Στρατηγική του υπουργού Οικονομικών, επίσης, φαίνεται ότι είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, αν και όλα αυτά έχουν συμβεί με σημαντικές θυσίες και πολλά προβλήματα που ακόμη συνεχίζουν να υπάρχουν», σχολιάζει το Forbes.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων