Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Γκέιτς: Οι μελλοντικές πανδημίες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «απειλή πολέμου»

Ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, πιστεύει ότι ο κόσμος χρειάζεται μια τεράστια παγκόσμια προσπάθεια για να προετοιμαστεί για μελλοντικές πανδημίες. Η προσπάθεια αυτή, εκτιμά ο ίδιος ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει την επένδυση δισεκατομμυρίων σε επιστημονική ανάπτυξη, μαζικές δοκιμές, ένα παγκόσμιο σύστημα προειδοποίησης για νέες πανδημίες και μια ομάδα «πρώτων ανταποκριτών σε μολυσματικές ασθένειες».

Σύμφωνα με το Forbes, στην ετήσια επιστολή του Ιδρύματος «Bill and Melinda Gates», ο Γκέιτς, που είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κάλεσε τα πλούσια κράτη να επενδύσουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να προετοιμαστούν συλλογικά για την επόμενη πανδημία μετά τον κορωνοϊό.

Ο ίδιος ελπίζει ότι ο κόσμος θα αναπτύξει «μεγα-διαγνωστικές πλατφόρμες» από την επόμενη πανδημία, οι οποίες θα είναι σε θέση να δοκιμάσουν το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού σε μια εβδομάδα.

Ο Γκέιτς ζητά επίσης τη σύσταση ενός παγκόσμιου συστήματος προειδοποίησης όπου οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούν να στέλνουν δείγματα σε εργαστήριο για να εξεταστεί η αλληλουχία τους, και εάν το δείγμα αποδειχθεί εξαιρετικά μολυσματικό ή νέο παθογόνο, μια παγκόσμια ομάδα «πρώτων ανταποκριτών μολυσματικών ασθενειών» θα αποσταλεί στη περιοχή που υπάρχει το ύποπτο κρούσμα.

Ο δισεκατομμυριούχους πιστεύει ότι ο κόσμος θα χρειαστεί 3.000 από αυτούς τους ανταποκριτές που θα περνάνε το χρόνο τους αναζητώντας «μικροβιακά παιχνίδια», τα οποία είναι «προσομοιώσεις που μας επιτρέπουν να εξασκηθούμε, να αναλύσουμε και να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρινόμαστε στα κρούσματα ασθενειών, ακριβώς όπως τα πολεμικά παιχνίδια επιτρέπουν τον στρατό να προετοιμαστεί για πραγματικό πόλεμο».

Ο Γκέιτς προβλέπει ότι θα χρειαστούν πέντε χρόνια για να καταλάβουμε πώς να πραγματοποιήσουμε νέες θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων, όπως τα φάρμακα από τους Eli Lilly και Regeneron, για να ανταποκριθούμε γρήγορα σε νέους ιούς και ελπίζουμε ότι μελλοντικές ασθένειες θα επωφεληθούν από την πρόοδο στα εμβόλια mRNA – αλλά αυτό απαιτεί από τον κόσμο «να διπλασιάσει τις επενδύσεις στην Ε & Α», πρόσθεσε.

«Για να αποφευχθεί η επανάληψη της δυσκολίας του περασμένου έτους, η ετοιμότητα για πανδημία πρέπει να ληφθεί τόσο σοβαρά όσο παίρνουμε την απειλή πολέμου», τόνισε ο Γκέιτς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων