Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Forbes: Ο Μπιλ Γκέιτς είναι πλέον ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας της Αμερικής

Ο ιδρυτής της Microsoft έχει στην κατοχή του εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης σε 18 πολιτείες των ΗΠΑ, από την Ουάσινγκτον μέχρι τη Φλόριντα.

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι πλέον ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στις ΗΠΑ, καθώς έχει αποκτήσει 968.000 στρέμματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft και τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης σε 18 πολιτείες, είτε άμεσα ή μέσω συμφωνιών της εταιρείας του Cascade Investments με τρίτα μέρη, σύμφωνα με το Land Report.

Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει κτήματα σε Αρκάνσας (περίπου 192.000 στρέμματα), Αριζόνα (σχεδόν 100.000 στρέμματα), Καλιφόρνια (σχεδόν 20.000 στρέμματα) και μικρότερες εκτάσεις σε Κολοράντο, Φλόριντα, Άινταχο, Ιλινόις, Αϊόβα, Μίσιγκαν, Μισισιπί, Νεμπράσκα, Νέο Μεξικό, Βόρεια Καρολίνα, Οχάιο, Ουάσινγκτον, Ουισκόνσιν και Γουαιόμινγκ.

Πέραν του Γκέιτς, τα στοιχεία αναφέρουν ότι γαιοκτήμονες είναι επίσης οι Στιούαρτ και Λίντα Ρέσνικ (συνιδιοκτήτες της Wonderful Company) που έχουν στην κατοχή τους 760.000 στρέμματα και όπου παράγουν προϊόντα όπως τα μανταρίνια Wonderland Halos.

Το 2008, το Ιδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσε χορηγίες 306 εκατ. δολαρίων για αγρότες σε Νότια Ασία και υποσαχάρια Αφρική.

Πέραν τούτου, όπως αναφέρει το Forbes, το Ίδρυμα έχει επίσης επενδύσει στην «ανάπτυξη και διάδοση ανθεκτικών στην κλιματική αλλαγή «υπερκαλλιεργειών» για τις οποίες δημιούργησε μια ΜΚΟ που ονομάζεται «Gates Ag One».

Αν και δεν είναι ακόμα σαφές το πώς χρησιμοποιεί ο Γκέιτς τη γη του, το Forbes σημειώνει ότι η Gates Ag Oneκαι η θυγατρική της Cascade, Cottonwood Ag Management (που προωθεί βιώσιμες αγροτικές πρακτικές για την προστασία του εδάφους, των υδάτινων πόρων και των καλλιεργειών) και όλα αυτά υποδεικνύουν ποιος θα είναι ο σκοπός του.

«Βιώσιμη επένδυση»
Όπως το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates χρησιμοποιεί την επιστήμη και την τεχνολογία για να επιτύχει έναν αριθμό αξιόλογων στόχων – συμπεριλαμβανομένων των φιλανθρωπικών- οι επιδιώξεις της Cascade έχουν ως στόχο την επίτευξη περαιτέρω άλλου είδους σημαντικών στόχων.

Τον Ιανουάριο του 2020, το The Land Report ανακοίνωσε την έναρξη ενός προτύπου αειφορίας που αναπτύχθηκε από τους ιδιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης γης των ΗΠΑ. Ονομάζεται Leading Harvest, ο στόχος του οργανισμού είναι να δημιουργήσει ένα πρότυπο αειφορίας που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλη τη μεγαλύτερη έκταση της γεωργικής έκτασης. Επί του παρόντος, εκπροσωπούνται περισσότερα από 2 εκατομμύρια στρέμματα σε 22 πολιτείες και επιπλέον 2 εκατομμύρια στρέμματα σε επτά χώρες. Μεταξύ των συμμετεχόντων στην 13μελή ομάδα εργασίας για τη βιώσιμη γεωργία είναι οι Ceres Partners, Hancock Natural Resources Group, The Rohaytn Group και UBS Farmland Investors.

Δεν αποτελεί έκπληξη, ένα από τα άλλα ιδρυτικά μέλη της Leading Harvest είναι ένα νομικό πρόσωπο που ονομάζεται Cottonwood Ag Management. Η δέσμευση των πόρων για την εκκίνηση αυτού του πολύ σημαντικού προτύπου επικυρώνει τον ισχυρισμό ότι η Cascade υποστηρίζει βιώσιμες στρατηγικές που προωθούν την ανθεκτικότητα και την αποτελεσματικότητα, διατηρούν ταλέντα και μειώνουν τις κανονιστικές επιβαρύνσεις.

Αν και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates δεν έχει κανένα απολύτως δεσμό με την Cascade ή τις επενδύσεις του, έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία στον τομέα της καλλιεργήσιμης γης: το Gates Ag One, που έχει την έδρα του στην περιοχή του Greater St. Louis. Σύμφωνα με το St. Louis Business Journal, η Gates Ag One θα επικεντρωθεί στην έρευνα που βοηθά τους «μικροκαλλιεργητές να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή και να κάνουν την παραγωγή τροφίμων σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα πιο παραγωγική, ανθεκτική και βιώσιμη».

Με πληροφορίες από news18.com, moneycontrol.com landreport.com

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων