Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Forbes: Οι 10 πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο

Παρόλο που η αγορά βρίσκεται σε ταραχώδη κατάσταση και βιώνουμε τις πιο θλιβερές περιόδους στην παγκόσμια οικονομία, μόλις πάνω από τις μισές από τις 234 γυναίκες στη νέα λίστα των Πλουσιότερων Γυναικών στον κόσμο της Forbes, έβγαλαν δισεκατομμύρια σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Φέτος, 234 γυναίκες βρέθηκαν στη λίστα, σε σχέση με 244 πέρυσι. Ως ομάδα, οι γυναίκες που βρίσκονται στη λίστα βγάζουν συνολικά 927,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρά την πρόσφατη οικονομική αστάθεια, είναι συλλογικά 29,4 δισ. δολάρια πιο πλούσιες από πέρυσι.
Εδώ είναι οι κορυφαίες 10 πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο. To καθαρό εισόδημά τους υπολογίστηκε στις 18 Μαρτίου 2020.
1. ALICE WALTON

Πηγή: Forbes

Καθαρό εισόδημα: 54,4 δισεκατομμύρια δολάρια
Χώρα: Ηνωμένες Πολιτείες
Πηγή: WALMART

Η μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart, Sam Walton, ανακάλεσε τον τίτλο της φέτος ως την πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, αφού έχασε τον τίτλο από τη χρυσή κληρονόμο της L’Oréal, Francoise Bettencourt Meyers το 2019. Παρά την πρόσφατη αναταραχή στην αγορά, η Walton είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 23% από πέρυσι. Η Walton ηγείται ενός προγράμματος στο ίδρυμα της οικογένειας Walton που θα δώσει 300 εκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα για να βοηθήσει τα charter schools να επενδύσουν και να ανακαινίσουν τις εγκαταστάσεις.

2. FRANCOISE BETTENCOURT MEYERS & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πηγή: Forbes

Καθαρό εισόδημα: 48,9 δισεκατομμύρια δολάρια
Χώρα:  Γαλλία
Πηγή: L’Oreal

Η εγγονή της ιδρύτριας της L’Oréal, Eugène Schueller, ανέλαβε τα ηνία της L’Oreal το 2017, αφού η μητέρα της Liliane Bettencourt, τότε η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, πέθανε στην ηλικία 94 ετών. Τα έσοδα της Bettencourt Meyers μειώθηκαν κατά 400 εκατομμύρια δολάρια από πέρσι, καθώς οι μετοχές της μειώθηκαν κατά 12% τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαρτίου. Τον Μάρτιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα εργοστάσιά της θα αρχίσουν να κατασκευάζουν απολυμαντικά χεριών για να υποστηρίξουν τις ανάγκες των γαλλικών και ευρωπαϊκών υγειονομικών αρχών.

3. JULIA KOCH & FAMILY

Πηγή: Forbes

Καθαρό εισόδημα: 38,2 δισεκατομμύρια δολάρια
Χώρα:  Ηνωμένες Πολιτείες
Πηγή: Βιομηχανίες KOCH

Νέο μέλος στη φετινή λίστα, η Koch εντάχθηκε στις δισεκατομμυριούχες, αφού η ίδια και τα τρία της παιδιά κληρονόμησαν το 42% της Koch Industries από τον σύζυγό της David, που πέθανε τον Αύγουστο του 2019 στην ηλικία των 79 ετών. Τη δεκαετία του 1980 εργάστηκε κι ως βοηθός του σχεδιαστή μόδας Adolfo.

4. MACKENZIE BEZOS
Καθαρό εισόδημα: 36 δισεκατομμύρια δολάρια
Χώρα: Ηνωμένες Πολιτείες
Πηγή: amazon.com
Η Bezos κάνει το ντεμπούτο της στη λίστα μετά το διαζύγιό της με τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos τον Ιούλιο του 2019. Η βραβευμένη συγγραφέας έλαβε το ένα τέταρτο των μετοχών του πρώην συζύγου της. Η MacKenzie υπέγραψε ότι θα δώσει το ήμισυ της περιουσίας της στο Giving Pledge, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση υπέρ των οικονομικά άπορων ανθρώπων.

5. JACQUELINE MARS
Καθαρό εισόδημα: 24,7 δισεκατομμύρια δολάρια
Χώρα: Ηνωμένες Πολιτείες
Πηγή: Γλυκά (καραμέλες), Τροφή ζώων

Η Mars και ο αδελφός της, John, κληρονόμησαν το ένα τρίτο της εταιρείας καραμελών αξίας 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων – εκεί παράγονται και τα παγκοσμίως γνωστά M & Ms και Milky Way. Η συγκεκριμένη επιχείρηση διαθέτει επίσης μια μεγάλη επιχείρηση ζωοτροφής. Η Jacqueline Mars εργάστηκε στην εταιρεία για σχεδόν 20 χρόνια, μέχρι το 2016.

6. YANG HUIYAN & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Καθαρό εισόδημα: 20,3 δισεκατομμύρια δολάρια
Χώρα: Κίνα
Πηγή: Ακίνητα

Η 38χρονη κατέχει το 57% και βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο του της Country Garden, που ιδρύθηκε στο Χονγκ Κονγκ και το οποίο ίδρυσε και εδρεύει ο πατέρας της. Σε απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού, η εταιρεία δημιούργησε ρομποτικούς, αυτοματοποιημένους σταθμούς εξυπηρέτησης τροφίμων στο Wuhan (όπου ξεκίνησε ο ιός) για να ταΐσει Κινέζους ιατρούς.

7. SUSANNE KLATTEN
Καθαρό εισόδημα: 16,8 δισεκατομμύρια δολάρια
Χώρα: Γερμανία
Πηγή: BMW, Φαρμακετυτικά είδη

Μία κληρονόμος της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, η Klatten έχει δει το καθαρό της εισόδημα να πέφτει κατά 24% το πρώτο μισό του Μαρτίου, λόγω της πανδημίας. Η Klatten είναι επίσης η μοναδική ιδιοκτήτρια και αναπληρωτής πρόεδρος της Altana, μιας φαρμακευτικής και ειδικής εταιρείας χημικών ουσιών.

8. LAURENE POWELL JOBS & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πηγή: Forbes

Καθαρό εισόδημα: 16,4 δισεκατομμύρια δολάρια
Χώρα: Ηνωμένες Πολιτείες
Πηγή: APPLE, DISNEY

Η χήρα του ιδρυτή της Apple, Steve Jobs (πέθανε το 2011), η Powell Jobs επικεφαλής της Emerson Collective, μιας υβριδικής φιλανθρωπικής και επενδυτικής Ε.Π.Ε, που ίδρυσε το 2016. Μιλώντας για την περιουσία της, η Powell Jobs δήλωσε στους New York Times τον Φεβρουάριο: “Δεν ενδιαφέρομαι για την κληρονομιά και τα παιδιά μου το γνωρίζουν. Ο Steve δεν ενδιαφερόταν για αυτό. Αν ζήσω αρκετό καιρό, θα τελειώσει μαζί μου όλο αυτό. ” Τα έσοδα της είναι κάτω από 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια από πέρυσι, λόγω της μείωσης της τιμής της μετοχής της Disney.

9. ZHONG HUIJUAN
Καθαρό εισόδημα: 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια
Χώρα: Κίνα
Πηγή: Φαρμακευτικά είδη

O Zhong έχει αναλάβει την κινεζική φαρμακοποιία Hansoh Pharmaceutical, η οποία παράγει πολλά είδη φαρμάκων. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10% από τις αρχές Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου, όταν ο κορωνοϊός ήταν πιο διαδεδομένος στην πατρίδα του. Ο Zhong είναι παντρεμένος με τον Sun Piaoyang, τον πρόεδρο του δισεκατομμυριούχου Jiangsu Hengrui Medicine.

10. GINA RINEHART
Καθαρό εισόδημα: 13,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Χώρα: Αυστραλία
Πηγή: Ορυχεία

Η Rinehart, το πλουσιότερο πρόσωπο της Αυστραλίας, έχτισε την περιουσία της στο σιδηρομετάλλευμα. Η κόρη του εξερευνητή σιδήρου-μεταλλεύματος Lang Hancock, προεδρεύει της ομάδας εξόρυξης και της γεωργικής εταιρείας Hancock Prospecting Group από το 1992. Τα έσοδα της Rinehart μειώθηκαν κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος, καθώς η πανδημία έριξε τα έσοδα στη βιομηχανία σιδήρου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων